Samsung’un geliştirdiği spiral ekranlı telefon modelinin patenti sızdırıldı. Bu model, Xiaomi Mi Mix Alpha’ya benzerliği ile dikkat çekiyor.

Xiaomi, 2019 yılında dünyanın ilk spiral ekranlı telefonu olan Mi Mix Alpha’yı tanıttı. Samsung spiral telefon patenti ortaya çıktı Samsung’un, şirketin USPTO’ya (ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi) sunduğu spiral ekranlı telefonu Temmuz 2021’de üreteceği ortaya çıktı. “Esnek ekranlarla donatılmış elektronik cihazların fonksiyonlarını kontrol etmeye yönelik yöntem ve aparatlar” başlığı altında yazılan bir uygulamanın detayları açıklandı.

46 sayfalık bu doküman WIPO (Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi) veri tabanına eklenmiştir. Katlanır ekranlarla geliştirilen teknoloji, cihazın tüm yüzeylerini bir ekranla kapatmanıza olanak tanır.

Mi Mix Alpha’nın patenti

2022 03 22 18 16 39

Ortak patent belgesindeki bilgilere göre cihazda S Pen desteği de bulunacak. Samsung, tüm Galaxy Z Fold3 modelleri için S Pen’i destekleyeceğini duyurdu.

Model adı henüz bilinmeyen cihazda sadece fiziksel açma/kapama düğmesi bulunmaktadır. Sesi artırma ve azaltma gibi işlevler cihazın yan tarafında bulunan ekran üzerinden gerçekleştirilir.

Simgeler ve kısayollar, cihazın sağ tarafında bulunur. Diğer tarafta saat, pil göstergesi ve ağ bilgileri gibi durum simgeleri bulunur. Şirket, sol elini kullananların “Ayarlar” bölümündeki simgenin yerini değiştirebileceğini söylüyor.

Xiaomi Ceo’sundan Mi Mix Alpha hakkında heyecan verici açıklamalar

Cihazın ön ve arka tarafında kameralar bulunmaktadır. Samsung, patent detaylarında bunu birden fazla kamera olarak tanımlamış. Amiral gemisi olarak tanıtılacak modelin üç odalı bir düzenlemeye sahip olacağı tahmin ediliyor.

Samsung, basit bir kaydırma ile ön ve arka ekranlar arasında geçiş yapmak için uygulamalar sunar. Uygulamaya bağlı olarak, içeriğin her iki tarafta da görüntülenebileceği senaryolar da vardır.

Katlanır telefon pazarının devreye girmesiyle esnek ekran teknolojileri ivme kazandı. Analistler, akıllı telefon üreticilerinin yakında vidalı ekranlı telefonlarla kullanıcıların karşısına çıkacağını tahmin ediyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir