Çin’in akıllı telefon sektöründeki öncüsü Xiaomi şirketi Xiaomi serisinin Mi 6 modelini çıkartarak küresel akıllı telefon piyasasına çok hızlı bir giriş yaptı ve en çok satılan akıllı telefonlar listesinde 3. sıraya oturmayı başardı. Ancak şirket Xiaomi Mi 5′ ten sonra çıkardığı Mi 6 modelinde kablosuz kulaklık teknolojisini kullanarak ekstra bir kulaklık girişine yer verme gereği duymamış. Bunun sebebi ise şirketin yaptığı açıklamaya göre telefonun batarya kapasitesini arttırarak, şarj süresini uzatmayı hedeflemesiymiş. Xiaomi Mi 5’e kıyasla Mi 6’nın batarya kapasitesinin 350 mAh daha fazla olduğu görülüyor. Yani şirket telefonda kulaklık girişine yer vermeyerek 3350 mAh batarya kapasitesine ulaşmış. Bu da Mi 6’nın şarj konusunda piyasa ortalamalarının üstünde bir performans sergilemesine neden oluyor. Telefon diğer özellikleriyle de dikkat çekse de son gelen güncellemeyle birlikte müşterilerden ses ve kulaklıkla ilgi sık sık şikayetler gelmeye başladı.

       Yeni güncellemeyle birlikte en çok şikayet edilen durumların başında kulaklıkla müzik dinlerken veya video izlerken bariz bir cızırtının başlaması ve müzik boyunca sürekli duyulmaya devam etmesi, geliyor. Diğer bir şikayetlere değinecek olursak; müzik dinlerken ses takılması, bildirim geldiğinde sesin kısılması ya da sesin tamamen gitmesi, kulaklık takılıyken çalan müzikteki seslerin yankılı şekilde gelmesi gibi sorunlar söz konusu.

       Bu sorunların yazılımsal ya da elektriksel bir sebeple meydana geldiği düşünülse de yeni güncellemeyle ortadan kalkacağını umut eden Xiaomu Mİ 6 müşterilerinin şirketten aldıkları geri dönüşlerde bu yönde. Şimdilik Mİ 6 ya yeni güncelleme gelene kadar beklemekten başka yapılabilecek pek bir şey yok gibi görünüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir