Xiaomi Mi 12 modeli ile ilgili gündeme gelen yeni iddialarda şirketin 6000 mAh kapasiteye sahip bir batarya ile telefonu destekleyeceği öne sürüldü.

Xiaomi Mi 12 modelinin tanıtımı yaklaştıkça, yeni tasarım ve özellik paylaşımları yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz dönemlerde Civi akıllı telefon serisi ile kullanıcılara bambaşka bir deneyim sunacağını duyuran şirket, şimdi ise yeni amiral gemisi ile kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Mi 12 olarak adlandırılacak yeni modelde, tasarım olarak Civi takip ediliyor. Civi tasarımı ile bu alanda büyük bir dikkat çekmeyi başaran şirket böylelikle kullanıcıların daha fazla beğeneceği ve severek kullanacağı bir telefon tasarımını amiral gemisinde tercih edecek.

Xiaomi Mi 12 özellikleri neler?

Xiaomi Mi 12 için yapılan açıklamalar ve sızdırılan görüntülerde ön ekranın daha iyi bir kalite sunacağı belirtildi. Daha hafif bir gövde ve daha ince bir tasarım ile desteklenen telefon, tüm bu özellikleri ile Xiaomi Mi 11’e göre fark yaratabilir. Şirketin yaptığı paylaşımlarda bugüne kadar her yeni modelde daha üstün teknolojilere yer verilmiş olması Xiaomi Mi 12’de beklentileri arttırdı. Üstelik sızdırılan raporların büyük bir çoğunluğunda benzer özelliklerin yer alması da iddiaların güçlenmesini sağladı.

Telefon için en çok dikkat çeken gelişmelerden bir tanesi ise batarya performansı. Weibo adlı platformda telefonun 5000 mAh kapasiteye sahip bir batarya ile kullanıcılara sunulacağı belirtildi. Bu açıdan güçlü özellikleri ve donanımlara ek olarak cihazlarda üstün bir kullanım süresi sunacak bir bataryaya yer verilecek olması, beklentilerin çok daha iyi bir şekilde karşılanmasını sağlayacak.

Çift çekirdekli malzemeler ve yeni tasarım ile kullanıcılara sunulması beklenen cihazlar üstelik devasa bir bataryaya ek olarak pil tüketiminde de optimizasyona sahip. Böylece devasa pil ile uzun süreli kullanım elde edebilecek olan kullanıcılar, özel optimizasyonlar sayesinde de pil tüketimlerini daha verimli bir şekilde yapabilecek. 

xiaomi mi 12

Devasa pil ve ince tasarım

Telefonlarda batarya hacmi arttıkça kalınlık artıyor. Ancak yeni modelde bu durumu tamamen tersine çevirmeyi başaran Xiaomi, devasa bataryaya rağmen ince bir tasarımın ortaya çıkmasını sağlamış. Seramik bir arka kısma sahip olacak yeni telefon modelinde tüm detaylar oldukça etkileyici.

Kablolu ve kablosuz şarj desteği bulunacak olan yeni modellerde kablolu şarj tercih edildiğinde 120W, kablosuz şarj tercih edildiğinde ise 100W hızlı şarj imkanı elde edilebilecek. Yeni telefon modeli için paylaşılan yeni raporlar, kullanıcıların beklentilerini karşılayacak bir amiral gemisinin yolda olduğunu gösteriyor. Bu bakımdan önümüzdeki günlerde yapılacak tanıtım ile birlikte Xiaomi sektörde yine dengeleri değiştirebilecek bir hamle yapabilir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir