Cep telefonu sektöründe 4K teknolojiler çok yaygın olmasa da Xiaomi bu alanda öncü olmak istiyor. Şirketin 4K OLED panele sahip telefonlar üzerinde çalıştığı bildirildi.

Üstün özelliklere sahip telefonlarını uygun fiyatlar ile sunarak son dönemlerin pazardaki en dikkat çeken markalarından bir tanesi olan Xiaomi, yeni bir çalışma içerisinde. Şirket hakkında paylaşılan son rapor ve gelişmelere göre 4K OLED ekranlı bir cihaz, kısa süre içerisinde şirket tarafından piyasaya sunulacak.

TENAA’da görüldü

Şirketin yeni telefon modeli ile ilgili ilk detaylar TENAA’da görüldü. Cep telefonunda üstün özelliklere yer verdiği görülen Xiaomi, şimdiden amiral gemisinde heyecan yaratmayı başardı.

Paylaşılan listeye göre telefon 6.55 inç bir ekrana sahip olacak. Ekranda ise 3840 x 2160 piksel çözünürlüğü destekleyecek 4K OLED bir panel bulunuyor. Yeni amiral gemisinde yer verilen bu üstün özellik, telefonun şimdiden dikkat çekmesini sağladı.

Test sonuçlarında telefonda yer alan diğer donanımlar hakkında da bazı detaylara yer verildi. Görüntülerde de net bir şekilde görülebileceği gibi arka tarafta dörtlü bir kamera kurulumu bulunuyor. Şirket mevcut kameradaki kurumlarından bir tanesinde flaş, üç tanesinde ise farklı sensörlere yer vermiş.

Xiaomi

Yeni modelde özellikle kavisli bir ekran olması 4K teknoloji ile dikkat çekiyor. Kavisli ekranda ise herhangi bir çentik ya da selfie için kullanılacak bir özel alan görülmüyor. Bu bakımdan yeni model ile birlikte şirketin ekran altı teknolojilerine geçiş yapması da mümkün görünüyor.

158.34 × 71.5 × 6.98mm ölçülerinde ve 166g ağırlığında olacak yeni telefon modelinde 4400 mAh kapasitesine sahip olması bir batarya bulunuyor 12 GB RAM, 512 GB yerleşik depolama alanına sahip olacak cihazda, işlemci olarak hangi donanımın tercih edileceği bilinmiyor. Test sonuçlarına göre cihaz kutudan Android 11 işletim sistemi ile çıkacak ve Android 12 kararlı sürümüne kısa süre içerisinde güncellenecek. Özel ara yüzün ise 12. sürümü telefonda kullanılacak. 

Yeni amiral gemisi ile ilgili pek çok detay açığa çıkan şirket, özellikle yeni amiral gemisi bekleyenler için şimdiden heyecan yaratmayı başarmış durumda. Önümüzdeki günlerde yeni telefon modeli hakkında daha fazla detay paylaşılması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir