Amiral gemilerini tehdit edecek donanımlarla desteklenen Xiaomi Civi 4 Pro modelini tanıtım tarihi belli oldu.

Xiaomi, amiral gemilerine kafa tutan serisi Xiaomi Civi serisinin yeni modelini önümüzdeki günlerde tanıtacak. Yeni model Xiaomi Civi 4 Pro olarak adlandırılacağı öğrenilirken şirket yeni model için tanıtım tarihini resmi olarak açıkladı. böylece yeni model için bir soru işareti giderildi. Açıklamada tanıtım tarihi dışında başka bir detaya yer verilmedi. Ancak bugüne kadar yapılan sızıntıyla birlikte telefonun hangi özelliklere sahip olacağı büyük ölçüde belirlendi. Yeni özelliklerde modelin güçlü bir performans sunacak potansiyelde olduğu ve pek çok amiral gemisiyle kolaylıkla yarışabileceği görüldü.

Xiaomi Civi 4 Pro Ne Zaman Tanıtılacak?

Xiaomi’nin açıklamasına göre  yeni model 21 Mart tarihi itibariyle tanıtılacak. 21 Mart’ta cihaz için tüm soru işaretlerini giderecek marka, daha sonrasında satış sürecine geçecek ve beklentileri aşacak yeni modelleriyle piyasada yer almaya başlayacak. Tanıtım sonrasında kısa süreli bir ön sipariş döneminin başlatılması da bekleniyor.

Xiaomi Civi 4 Pro Teknik Özellikleri

Xiaomi Civi 4 Pro ile ilgili en dikkat çeken detay işlemci olacak. Qualcomm tarafından geçtiğimiz gün tanıtımı yapılan ve “Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3’ü Tanıttı” haberiyle aktardığımız Snapdragon 8s Gen 3 modelde yer alacak. böylece bu işlemciyi kullanan ilk modellerden birisi Civi 4 Pro olacak. Yeni modelde yer alan çekirdek yapısı, performans ve verimlilik de yeni modelle birlikte test edilecek.

Xiaomi Civi 4 Pro’nun Tanıtım Tarihi Belli Oldu
Xiaomi Civi 4 Pro’nun Tanıtım Tarihi Belli Oldu

İşlemci dışında telefonda 6.55 inç OLED ekran kullanılacak. Bu panel yapısı ile yüksek grafik kalitesi sunacak telefonda ekran 120 Hz yenileme ve 240 Hz dokunmatik örnekleme hızını destekliyor. 2400×1080 çözünürlük desteğinde etkileyici teknik detaylar iyi bir performans sunulacağını gösteriyor. Telefonda yer alacak bu özellikler dışında herhangi bir detay bilinmiyor. Ancak telefonun bir önceki modelinde yer alan özelliklerin üzerine çıkılacağı için daha iyi bir donanım yapısının tercih edilmesi bekleniyor. Bir önceki modelde yer alan özellikler şöyleydi;

  • Ekran: 6.55 inç 120 Hz yenileme hızı ve 240 Hz dokunmatik örnekleme hızı sunan OLED
  • İşlemci: MediaTek Dimensity 8200-Ultra
  • RAM: 12/16 GB
  • Depolama: 256/512 GB ve 1 TB
  • Ön kamera: 2x 32 Megapiksel
  • Arka kamera:  50 MP Sony IMX800, 8 MP ultra geniş açı ve 2 MP makro sensörden
  • Pil: 67W şarj hızı ve 4.500 mAh batarya

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir