Xiaomi tarafından Eylül 2021 yılında Civi adı ile yeni bir model piyasaya sürülürken modelin ikinci versiyonu için çalışmalar tamamlandı. Xiaomi Civi 2 olarak adlandırılması beklenen model hakkında gündeme gelen yeni bilgilere göre telefon, pek çok yeni özelliği ile daha iyi bir deneyim sunacak.

Xiaomi Civi’nin ilk versiyonunda şirket 64 MP arka üçlü kamera, 55W hızlı şarj ve 120 Hz OLED ekran gibi etkileyici özelliklere yer vermişti. Telefon büyük bir ilgi kazansa da Çin pazarı ile sınırlı kalması, şirketin bu konuda beklentilerin altında kalmasına neden olmuştu. Ancak yeni model ile birlikte Çin dışarısına çıkabilme ihtimali var. 

Yeni Xiaomi Civi 2 özellikleri neler?

Xiaomi Civi 2 özellikleri arasında ilk olarak dikkat çeken işlemci. Snapdragon 778 G+ olarak adlandırılan bir işlemcinin kullanılacağı telefonda pek çok diğer donanım ve özellikte de iyileştirmeler yapılacak. Böylece serinin ilk telefonuna göre çok daha iyi bir performans sergileyecek olan yeni model, kullanıcıların beklentilerine daha iyi yanıt verebilecek.

Sadece işlemcide yapılan değişiklik ile Snapdragon 778G+ modelinin kullanılması, telefonda grafik ve işlemci performansını yüzde 20 oranında artmasını sağlıyor. İşlemciye ek olarak RAM ve optimizasyonlar ile sağlanacak olan destekler, performansın daha da yükselmesini sağlayacak. Android 12 işletim sistemi ile kutudan çıkması beklenen cihazda arayüz olarak en son sürüm MIUI 13 kullanılacak. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir