Son dönemlerdeki atılımları ile pazar payını ve ürün çeşitliliğini arttıran Xiaomi, Çin’de Forbes dergisin ESG 50 listesine girdi.

Forbes China tarafından hazırlanan Çin ESG 50 listesinde Xiaomi de yer aldı. Çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarındaki çalışmalarını kapsayan liste, Xiaomi tarafından özel olarak değerlendirildi. Konuyla ilgili şirketten ilk açıklama Xiaomi Group Ortağı ve Başkanı Wang Xiang’dan geldi. Çalışmalarına aynı titizlikle devam edeceklerini vurgulayan Xiang, konuyla ilgili olarak “ESG uygulamalarımızın sektörde takdir görmesinden büyük onur duyuyoruz. Dünyanın ilk üç akıllı telefon şirketinden biri ve önde gelen tüketici AIoT platformu olarak kullanıcılarımız, çalışanlarımız, iş ortaklarımız ve dünyamız için sürdürülebilir ekonomi yaratmak için ölçeğimizi ve verimliliğimizi artırmayı hedefliyoruz. Örnek bir lider firma olarak ESG uygulamalarını ürünlerimize, hizmetlerimize, yönetişim yapımıza ve operasyonlarımıza entegre etmeye devam ediyoruz” dedi.

Kriterleri oldukça sıkı

Derginin hazırladığı ESG listesinde şirketlerin uyması gereken sıkı kriterler bulunuyor. Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG) kapsamındaki kriterlere uyan şirketler, listeye girmeye hak kazanıyor. 2018 yılından beri ESG alanında özel çalışmalar yapan Xiaomi, her yıl yayınladığı ESG raporlarıyla da sektörde dikkat çekiyordu. Bu raporlarda şirketin üretimlerinde nelere dikkat ettiği, neleri değiştirdiği çevreye nasıl destek verdiği ayrıntılı olarak yer alıyordu. Ürünlerinde daha az enerji tüketen, daha az sera gazı yayan maddelere önem veren Xiaomi, bu çalışmalarını her yıl geliştirerek daha iyi sonular elde etmeyi başardı.

Xiaomi 13 Pro’nun ekran özellikleri nasıl olacak?

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir