Xiaomi’nin kullanıcılara sunduğu bulut fotoğraf yedekleme hizmeti kapatılacak. Şirket, desteğin kesileceğini resmi olarak duyurdu.

Android işletim sistemlerinde bulut fotoğraf yedekleme hizmeti olarak en çok tercih edilen Google Fotoğraflar. Ancak bu alandaki tek oyuncu Google değil. Zira OneDrive, Dropbox ve Xiaomi gibi pek çok şirketin uygulaması bulunuyor. Xiaomi Cloud adıyla kullanıcılara bu alanda hizmet veren Xiaomi, kendi ürünlerini alan kullanıcılara 5 GB ücretsiz depolama alanı sunuyordu. Ancak gelen haberler bu desteğin sona ereceğini gösteriyor.

Xiaomi’nin Redmi K60’ın özellikleri ortaya çıktı

Xiaomi Cloud kapatılıyor

MIUI topluluğunda yaşanan son gelişmelerde Xiaomi Cloud sistemi için desteğin kesileceği belirtildi. Ancak bu konuda veri kaybının da önüne geçilmesi isteniyor. Bu nedenle Google Fotoğraflar için ortak bir çalışma sürdürecek olan Xiaomi, kullanıcıların bulut içeriklerini taşımasını sağlayacak. Google Fotoğraflar kullanmayan kullanıcılar için ise ikinci bir seçenek olmayacak. Ancak hizmet kapatılana kadarki süreçte içeriklerin indirilmesi, yedeklenmesi ya da başka bir bulut sistemine yüklenmesi mümkün olacak.

Xiaomi Cloud’da ek depolama alanı için ödeme yapanlar için ise kullanıcılara geri ödeme yapılacak ya da paket yenilemeleri durdurulacak. Xiaomi’nin desteğini keseceği belirtilse de bu konuda net tarih verilmedi. Beklentiler ise 2023’ün ilk çeyreğinde resmi adımın atılması yönünde.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir