Xiaomi, Xiaomi 14 Ultra modeli için yaptığı yeni güncelleme ile telefonlarda 5.5G güncellemesinin getirildiğini duyurdu.

Henüz yaygın bir şekilde kullanılmasa da şirketlerin yeni teknolojilere uyumu çok daha hızlı gerçekleşiyor. Bu konuda öncü markalardan birisi de Xiaomi. Xiaomi 14 Ultra amiral gemisi ile pazarda önemli bir pay yakalayan şirket, yeni modeli için 5.5G güncellemesiyle önemli bir aşama kaydetti.

Xiaomi 14 Ultra 5.5G Güncellemesi

Güncelleme Xiaomi’nin bu alanda bir ilki başarmasını da sağladı. Öyle ki Xiaomi 14 Ultra, 5.5G’yi destekleyen ilk telefonlar arasında yer alarak tarihe kaydedildi. 5G’ye göre önemli bir yükseltme olarak görülen 5.5G’de daha yüksek indirme hızları elde ediliyor. Yüksek hızın yanı sıra gecikme süresinde düşüş, daha çok cihaza bağlantı imkanı gibi yenilikler de 5.5G ile kullanıcılara sunuluyor. Xiaomi 14 Ultra için kullanıcılara gönderilmeye başlanan güncelleme (sürüm 1.0.9.0.UNACNXM, 527 MB) ile telefonlarda bu teknoloji desteklenmeye başlanıyor.

Xiaomi 14 Ultra’ya 5.5G Güncellemesi Geldi
Xiaomi 14 Ultra’ya 5.5G Güncellemesi Geldi

Cihaz güncelleme sonrasında ilk testlerde 5.5Gbps’ye kadar yüksek hızlara ulaşabildi. Bölgede hizmet veren operatör China Mobile, 2024 sonuna kadar 300’ü aşkın şehirde yeni teknolojinin kullanıma sunulmasını planlıyor. Bu da Xiaomi 14 Ultra modelinin daha fazla satış yapma imkanını sağlayacak. Bölgede yayınlanan son raporlara göre 2025 yılı itibariyle 5.5G abone sayısının 20 milyonu aşması bekleniyor. Bu durum, 2024 ve 2025 yıllarında telefon teknolojilerinin bu alanda güçlendirileceğini de ortaya koyuyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir