Xiaomi 14 Ultra modeli Türkiye’de kamera kit hediyesiyle satışa çıkarıldı. Ürün maalesef 75 bin TL gibi oldukça yüksek bir fiyat değeriyle alınabiliyor. Ülkemizde şimdiye kadar satışa sunulan en pahalı Xiaomi ürünlerinden olan amiral gemisi Xiaomi 14 Ultra, artık 16 GB RAM ve 512 GB depolama için 75 bin TL satış fiyatıyla buradan elde edilebiliyor durumda.  

Ürünün yanında ise kamera kiti de hediye veriliyor. Bu verilen hediyenin sınırlı sayıda olduğu belirtilmekte, aksesuarın tek fiyatı ise halen tam olarak açıklanmadı. Bu amiral gemisi  özellikle dört kenardan düşük oranda kavisli yapısıyla dikkat çekmekte. Teknik olarak incelendiği zaman yeni amiral gemisi en yüksekte 3.000 nit parlaklığı görebilen 6,73-inç 2K LTPO P3 AMOLED 120 Hz ekran üzerine kurulumu bulunuyor. 

Gücünü iyi bir soğutma sistemiyle kontrol altında tutulan Snapdragon 8 Gen 3 işlemciden almakta, kutusundan Android 14 + HyperOS ile ile beraber satılıyor. kamera özelliği olarak, 4K video çekebilen 32 megapiksel selfie kamerası getirmekte. 

Xiaomi 14 Ultra modeli Türkiye’de kamera kit hediyesiyle satışa çıkarıldı. Ürün maalesef 75 bin TL gibi oldukça yüksek bir fiyat değeriyle alınabiliyor.

Ayrıca cihaz IP68 sertifikasını da bünyesinde bulunuyor. Şarj özelliklerinde 90W kablolu, 80W kablosuz ve 10W ters kablosuz şarj desteği, 5.300 mAh pile (çok yüksek bir enerji yoğunluğuna sahip silikon karbon anot temelli bataryası, 13 Ultra’dan % 17 daha yüksek kullanım ömrü getirmekte) sahip olan cihazın en çok dikkat çeken yanı ise 8K video yetenekli arka kamera modülünün olması. 

Xiaomi 14 Ultra Beyaz ve Siyah Renk Seçeneği Bulunuyor

Leica ile desteklenen sistem 1-inç’lik F1.6/F4.0 diyaframlı 50 megapiksel geniş açı ve F1.8 diyaframlı 50 mp ultra geniş açı + F1.8 diyaframlı 50 mp 3.2X telefoto + F2.5 diyaframlı 50 mp 5x periskop telefoto kameraları bir araya getirdiğini görüyoruz. 

Xiaomi 14 Ultra modeli Türkiye’de kamera kit hediyesiyle satışa çıkarıldı. Ürün maalesef 75 bin TL gibi oldukça yüksek bir fiyat değeriyle alınabiliyor.

Ürünün sensörlerinin hepsi Sony markasından gelmekte. Ana kamerada ise Sony LYTIA LYT900 kullanılmakta, diğerleri ise Sony IMX858 modeli. Leica ile sağlanan kaliteli Summilux optikleri ve özel filtreleriyle yüksek bir fotoğraf kalitesi vadederken, telefoto kameraları ayrı ayrı makro yeteneğine sahip olmakta. Yine 30x üstü dijital zoom konusunda tüm rakiplerini geride bırakmayı başarıyor. Çünkü bu konuda yapay zekadan güç alınıyor. Xiaomi 14 Ultra ve 13 Ultra için de sunulan özel bir ‘profesyonel fotoğraf’ aksesuarı ile alınabilmekte. Bu da fiziksel deklanşöre sahip aksesuar, modeli adeta gerçek bir fotoğraf makinesi haline dönüştürüyor. Bu aksesuarın 13 Ultra için hazırlanandan farklı olarak Type-C üzerinden bağlantı kurulduğu, pozlama tekeri ile ayrı bir video kayıt butonu da yanında getiriyor. 

Video tarafında 8K–4K 120 fps–Atlamasız zoom imkanı ile 4K 60 fps yani Ultra Videography ibaresiyle beraber öne çıkarılan bu amiral gemisi, bünyesinde kablosuz bağlantı performansını ciddi şekilde yükselten iki adet Xiaomi imzalı Surge T1 çipi taşımakta.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir