Xiaomi’nin en çok konuşulan telefonu Xiaomi 14 Ultra çıktı. Özel lansman ile Xiaomi 14 Ultra piyasaya sunuldu.

Xiaomi’nin iddialı yeni modeli Xiaomi 14 Ultra görücüye çıkarıldı. Xiaomi’nin gerçekleştirdiği özel lansmanda tanıtılan başrol modellerinden birisi olan Xiaomi 14 Ultra, özellikleriyle dikkat çekiyor. yüksek performans ve grafik görüntüsü sunabilecek olan telefon önümüzdeki dönemlere damga vurabilir.

Xiaomi 14 Ultra Özellikleri Neler?

Xiaomi 14 Ultra’da 6.73 inç 2K OLED LTPO ekran kullanılıyor.3200 x 1440 piksel çözünürlüğün desteklendiği bu ekranda 3000 nit parlaklık ve 522 PPI piksek yoğunluğu dikkat çekiyor. HDR desteği sayesinde yüksek kalitede canlı renklerin elde edilebildiği telefonda üstelik Dolby Vision gibi ek teknolojiler multimedya içeriklerini çok daha eğlenceli hale getiriyor. 120 Hz ekran yenileme hızı ise hareketli görüntülerde ve oyunlarda üstün performans sunuyor. Tüm bunlara ek olarak ekranda, ekran göz koruması için TÜV Rheinland sertifikası yer alıyor.  9.2mm kalınlık, 224,4 gram ağırlığı ile kutudan çıkacak telefonda dayanıklılık noktasında bükülme önleyici, yükseltilen düşme direnci ve alüminyum çerçeve bulunuyor.

4000 mm² sıvı soğutma sistemli Snapdragon 8 Gen 3 işlemciden güç alacak yeni modelde 3 versiyon bulunuyor. Versiyonlar ise şöyle;

  • 256 GB depolama alanına sahip 12 GB RAM,
  • 512 GB depolama alanına sahip 16 GB RAM
  • 1 TB depolama alanına sahip 16 GB RAM

LPDDR5X ve UFS 4.0 teknolojilerinin kullanıldığı telefonun işletim sistemi ise Android 14 tabanlı HyperOS’ta çalışıyor.

Xiaomi 14 Ultra Resmen Tanıtıldı! İşte Xiaomi 14 Ultra Özellikleri
Xiaomi 14 Ultra Resmen Tanıtıldı! İşte Xiaomi 14 Ultra Özellikleri

Xiaomi 14 Ultra Kamera Özellikleri

Kamera özellikleriyle de dikkat çeken yeni modelde güçlü arka kamera kurulumu bulunuyor. Tanıtıma göre telefonda yer alan kamera modülleri ve sensörler şöyle;

  • OIS’li Sony LYT-900 1 inç 50MP ana kamera
  • OIS’li 50MP portre telefoto kamera
  • OIS’li 50MP periskop telefoto kamera, f / 2.5 diyafram açıklığı ve 5X büyütme
  • 32MP ön kamera

Xiaomi, yüksek kamera kalitesini özel uygulama ve özelliklerle desteklenmiş. Buna göre yeni modelde hızlı çekimler için ULTRA SNAP, yüksek kaliteli ham görüntülerde ULTRA RAW ve gelişmiş yakınlaştırma özellikleri için ULTRA ZOOM yapay zeka destekli platform kullanılıyor. Platform ise AISP olarak adlandırılıyor.

Cihaz, 90W turbo kablolu hızlı şarj ve 50W turbo kablosuz hızlı şarj desteğine sahip. kapak altında ise 5300mAh batarya bulunuyor. Yeni model 27 Şubat itibariyle satışta olacak. 1084 dolardan başlayan fiyatlar satılacak modelin hangi pazarlarda yer alacağı ise henüz açıklanmadı.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir