Xiaomi 14 Ultra ile ilgili resmi doğrulama geldi. Xiaomi CEO’su Lei Jun Twitter’dan konuyla ilgili resmi açıklama yaptı. İşte detaylar.

Xiaomi’nin yeni modellerinden birisi olacak Xiaomi 14 Ultra ile ilgili son dönemlerde pek çok sızıntı yapıldı. Sızıntılarda telefonun özellikleri ve tasarımına yönelik bilgilere yer verildi. Bununla birlikte telefonun kesin olarak gelip gelmeyeceği bilinmiyordu. Bu konuyla ilgili durum netlik kazandı. Xiaomi CEO’su Lei jun tarafından yapılan açıklamada Xiaomi 14 Ultra müjdesi verildi. Bu sürpriz bir durum olmasa da yeni model için açıklama yapılmış olması telefonu akıllı telefon dünyasının gündemine taşıdı. Ancak bu konuda küçük detaylar var.

Xiaomi 14 Serisi Küresel Pazara Çıkamadı

Akıllı telefon gündeminde her ne kadar Xiaomi 14 Ultra olsa da geçtiğimiz yılın 2023 yılında tanıtımı yapılan modeller unutulmadı. Xiaomi 14 ve Xiaomi 14 Pro modellerini tanıtan şirket, ilgili modelleri sadece kendi ülkesinde satmaya başladı. Küresel pazarlara çıkmayan bu modeller buluunrken Xiaomi 14 Ultra konuşulması bazı kullanıcılar tarafından eleştirildi. Doğrulama sonrasında Xiaomi’nin küresel planlamasını ve satış sürecini de paylaşabilir.

Xiaomi 14 Ultra Doğrulandı, Geliyor!
Xiaomi 14 Ultra Doğrulandı, Geliyor!

CEO’dan Xiaomi 14 Ultra Doğrulaması

X hesabı üzerinden açıklamalar yapan Lei Jun, hem şirketin akıllı aracı hem de Xiaomi 15 Ultra’ya değindi. Lei Jun, “Xiaomi SU7, yurt içi lansmanına hazırlanıyor ve şu anda ülke genelinde yollarda testlerden geçiyor. Ancak akıllı telefonlar temel işimiz olmaya devam ediyor. Ben de şirket müdürü olarak bu konuda kararlıyım. Yapılacak lansmanlar Xiaomi 14 Ultra’dan başlayarak gelecekteki akıllı telefon lansmanlarını kapsıyor. Yolculuğun bir parçası olduğunuz için hepinize teşekkür ederiz!” dedi.

Açıklama ise şöyle;

Xiaomi 14 Ultra’nın tanıtılacağı resmi olarak bu şekilde açıklandı. Daha önce pek çok testte görülen telefon için hangi özelliklerin tercih edileceği merak ediliyor. bugüne kadar yapılan açıklamalara göre telefonda yer alması beklenen özellikler şöyle;

  • Ekran: 2K çözünürlük ve 120Hz yenileme hızı destekli 6,67 inç OLED ekran
  • İşlemci: Snapdragon 8 Gen 3
  • İşletim sistemi: Android 14
  • Batarya: 5,180mAh pil
  • Şarj teknolojisi: 90W kablolu ve 50W kablosuz şarj
  • Kamera: Sony LYT900 ana kamera, 50MP 3 yan kamera

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir