Xiaomi’nin yeni amiral gemisi 13 Pro, bugün Barselona’daki Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) duyuruldu. Cihaz etkinlikten kısa süre sonra aralık ayında Çin’de piyasaya sürüldü.

Xiaomi 13 Pro lens
Xiaomi 13 Pro lens

Xiaomi 13 pro’nun özellikleri

Bu cihazla şirket, bir inçlik bir ana sensöre, Leica lenslere ve 120 W hızlı şarj ile öne çıkıyor. Bu özellikler aslına Samsung Galaxy S serisi öne çıkan özellikleri ile benzeşmekte. Xiaomi’nin en erişilebilir rakipleri arasında samsung bulunmakta bu yüzden burada rakibine yönelik çalışması şaşırtıcı değil

Xiaomi 13 pro’nun kamera özelikleri

Markaların amiral gemisi cihazlarında kullandığı kameralar önemli bir rekabet faktörü oldu. Xiaomi, tüm aydınlatma koşullarında en iyi ve en parlak fotoğrafları elde etmek için f/1.9 diyafram açıklığına sahip devasa bir inçlik Sony IMX989 50 megapiksel sensör kullanıyor. Vivo gibi bazı markalar dahil olmak üzere birkaç telefon üreticisi, bu sensörü birkaç cihazına dahil etmişti. Videoda ise Kamera, 60 fps ‘de 4K çözünürlükte kayıt yapabiliyor. Eğer Dolby Vision açıksa 8K video kaydı yapılabiliyor.

Kamerada, 3,2x kayıpsız yakınlaştırma sağlayabilen elemana sahip 50 megapiksellik bir telefoto kamera da vardır. Ayrıca, cihazda başka bir 50 megapiksel ultra geniş sensör bulunur. Xiaomi’nin yeni amiral gemisi ön kamerası ise 32 megapiksel, gece modu ve çift çerçeveleme (0,8x ve 1x) modlarına sahip. 

Xiaomi 13 pro’nun donanım özellikleri

Kamera sisteminin yanı sıra, Xiaomi 13 Pro’nun diğer önemli teknik detaylarından bazıları; Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemci, 120 Hz yenileme hızına ve 1.900 nit tepe parlaklığa sahip 6,73 inç WQHD+ AMOLED ekran, Dolby Vision, HDR10+ ve HLG HDR standartları desteği, 12 GB LPDDR5X RAM ve USF 4.0 depolama.

Xiaomi’nin en yeni amiral gemisi, tescilli bir 120W şarj cihazıyla dakikalar içinde şarj edilebilen 4.820 mAh pile sahip. Bu şarj adaptörlerinin dezavantajı çok büyük ve hantal olmalarıdır. Cihaz ayrıca, kulaklıklarınızı hızlı bir şekilde doldurmak için, 10W yavaş şarjın yanı sıra uyumlu kablosuz şarjı şarj pedleri için 50 wat’ı destekler.

Xiaomi 13 pro’nun fiyatı

13 Pro, 256 GB ve 512 GB depolama seçeneklerine sahip. Tasarımda ise seramik beyazı ve seramik siyahı renklerine sahip olacak. Avrupa’da 8 Mart’tan itibaren 1.200 €’dan (1.373 $) başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Yeni amiral gemisinin yanı sıra şirket, 999 € (1.056 $) başlangıç fiyatıyla Xiaomi 13’ü ve 499 € (527 $) başlangıç fiyatıyla Xiaomi 13 Lite’ı da piyasaya sürdü. Türkiye’deki fiyatları henüz resmi kaynaklarca açıklanmadı.

Xiaomi 13 serisi Türkiye’ye gelecek mi

Resmi kanallardan henüz bir açıklama bulunmamakta. Ancak cihazın global modelin bilgileri yerel İMEİ veri tabanında çıktı. Böylece cihazın Türkiye’ye gelme ihtimali bir hayli yüksek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir