Yeni bir rapora göre, Xiaomi 12S serisi dünya çapında satılmayabilir. Bu duyuru, Xiaomi 12S Ultra’yı bekleyenler için tam bir sürpriz oldu.

Xiaomi 12T’den yeni detaylar ortaya çıktı

Sektörün başarılı isimlerinden Xiaomi, ürün yelpazesini genişletiyor. Kısa bir süre önce Xiaomi 12S serisinin 4 Temmuz’da tanıtılacağı duyurulmuştu. Üç telefondan oluşan seri şu şekilde: Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro ve Xiaomi 12S Ultra. Ancak Xiaomi 12S serisi dünya çapında satışa çıkmayabilir.

Xiaomi 12S Ultra dünya çapında satılmayabilir

Ancak yeni bir rapora göre Xiaomi 12S serisi dünya çapında satılmayabilir. Bu haber kesinlikle pek çok kişiyi, özellikle de Xiaomi 12S Ultra’nın kamera konusunda neler sunacağını merak edenleri üzüyor.

12S Ultra’nın ana kamerası 50 megapiksel Sony IMX989 görüntü sensörü ile donatılacak. Bu 1 inçlik sensör ilk kez bir akıllı telefonda olacak.

Şirketin Twitter’dan yaptığı etkinlik duyurusuna takipçiler, Xiaomi12S Ultra ile Xiaomi 12 Ultra arasındaki farkı sordu. Bu sorular sonrasında Lei Jun şöyle bir açıklama yaptı:

 “Mi 12 Ultra, başlangıçta Mart ve Nisan aylarında piyasaya sürülmesi planlanan ancak, iptal edilen Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 ile donatılmıştır. Daha iyi bir deneyim için Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 SoC’yi yükselttik. Qualcomm ile Leica aylardır kamera ve yazılımı geliştiriyor. Ardından 12S Ultra ile daha iyi bir deneyim elde edeceğiz.”

Tüm bunların üzerine Xiaomi 12S serisinin yurt dışında satışa sunulmayacağı iddia ediliyor. Diğer bir söylenti ise şirketin bu ilk Leica özellikli telefonları yalnızca Çinli kullanıcılara sunacağı yönünde. Xiaomi 12S serisi yerine dünya genelinde Xiaomi 12T serisinin satışa çıkacağına inanılıyor.

Teknik özelliklerine bakıldığında telefonun 4800 mAh bataryaya sahip olacağı görülüyor. Aynı zamanda ekranda 6.7 inç 120 Hz yenileme hızı sunan AMOLED LTPO panelin yanı sıra QHD çözünürlüğün de bulunması bekleniyor. Kamera tarafında ise 20MP ön kamera ve 50MP arka kamera kurulumuyla karşılaşacağız.

Peki siz şirketin bu kararı hakkında ne düşünüyorsunuz? Xiaomi 12S sizce ülkemizde satışa sunulmalı mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir