Teknoloji şirketi Xiaomi’nin yarın resmi olarak gerçekleştireceği etkinlik kapsamında tanıtılacak olan yeni Xiaomi 12S Pro ve Ultra modellerinin tüm detayları ortaya çıktı. Xiaomi’nin yarın gerçekleştireceği etkinlikte yeni amiral gemisi modelleri olan 12S Pro ve Ultra modellerini göreceğiz. Cihazların sunumuna 1 gün kala ise modellerin neredeyse tüm özellikleri ortaya çıktı diyebiliriz. Cihazlar arasındaki en dikkat çekici olan Ultra modelinde yer alan kamera sensörü ve Pro’nun işlemci gücü oldukça performanslı gelecek. Serinin en iyisi olacak olan Xiaomi 12S Ultra modelinin özelliklerine gelecek olursak, modelin tasarımının Honor Magic 4 Pro ile oldukça benzer yapıda olduğunu belirtelim. Üst bölümü kapsayan yuvarlak kamera yapısı ve orta alanda yer alan kamera oldukça dikkat çekiyor.

Xiaomi 12S Pro ve Ultra özellikleri netleşti

4

Ultra modelinin detaylarına bakacak olursak, Sony’nin en büyük mobil sensörü olan 1 inçlik IMX989 sensörü ile beraber geliyor. Ayrıca 50 megapiksel ana kameraya ek olarak 48 megapiksel 120mm periskop ve 48 megapiksel 12 mm ultra geniş açıda toplam üçlü kamera sistemine sahip olacak. Ön tarafta ise 20 megapiksel selfie kamerası bulunacak. Donanım tarafına gelecek olursak, Snapdragon8+ Gen 1 işlemcisinden güç alan bu cihaz selefine göre %10 daha performanslı CPU ve GPU ile geliyor. Diğer yandan 4 nm fabrikasyon sürecine sahip olduğunda belirtelim. Modelin 6.7 inç büyüklüğünde QHD+ çözünürlüklü 120 Hz yenileme hızı ve 521 ppi piksel yoğunluğu yer alırken, AMOLED bir panel olduğunu belirtelim. Modelde ekran altı parmak izi tarayıcı yer alacakken, 8/12 GB RAM ve 256/512 GB depolama ile çıktığını belirtelim. Cihaz 67W hızlı kablolu ve 50W kablosuz ile 10W kablosuz ters şarj destekleyen 4800 mAh pil ile gelecek. Kutu içinden Android 12 MIUI 13 arayüzüne sahip olacak çıkacak bu cihazda WİFİ 6E, Bluetooth 5.2 ve IR blaster özelliklerini de göreceğiz.

12S Pro tarafında ise 2K ekran çözünürlüğü 1500 nit maksimum parlaklığa erişebilecek. 6.7 inç AMOLED LTPO panel yer alacak bu cihazda 120 Hz değişken ekran yenileme hızı bulunacak. Ultra modelinden farklı olarak 120W hızlı şarj desteği olacakken, 50W kablosuz hızlı şarj desteği göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir