Son dönemlerde farklı özellikleri ile sızdırılan Xiaomi 12’nin bu sefer ise arka kamera tasarımları sızdırıldı.

Xiaomi 12 görünümü hakkında bugüne kadarki en net sızıntılardan birisi yaşandı. Arka kamera tasarımına odaklanan yeni sızıntıda, Xiaomi 12’de yer alacak olan arka kamera yerleşimi gösterildi. Daha önce piyasaya sürülen Redmi K30s ile benzer bir tasarımda olması ise Xiaomi 12’nin dikkat çekmesini sağladı. İlk bakışta dikkat çeken bu detaya rağmen Xiaomi 12’nin tasarımda tamamen yeni ve özgün bir çalışmanın yapılması bekleniyor. Ana bir kamera, ultra geniş açı destekli kamera ve makro kameranın yer alacağı yeni modelde aynı zamanda flaş da yer almış durumda.

“Büyük gözler ve küçük gözler yerinde!”

Xiaomi hayranları tarafından büyük gözler ve küçük gözler olarak tanımlanarak vurgulanan kamera kurulumu, bu bakımdan Xiaomi 12’de yeni bir tasarım olarak yer almayacak. Kullanıcılar tarafından arka kamera kurulumlarının tasarımı ve yerleştirilmesi beğeni kazandığından dolayı bu konuda kolay kolay bir yeniliğe gidilmesi de beklenmiyor.

Sol üst köşeye konumlanan kameralar sayesinde donanımlar için yerden kazanç sağlayan şirket, daha hafif ve ince bir telefon üretme konusunda da kendine avantaj sağlıyor. Xiaomi 12’de yer alacak kameralar ise şöyle görünüyor;

Xiaomi 12 1536x861 1

Şirketin yeni modelinde yer alması beklenen diğer özellikler arasında ise 120 Hz ekran yenileme hızı, 5000 mAh kapasitesi 50W hızlı şarj desteği, Android 12 işletim sistemi ve MIUI 13 arayüz yer alıyor.

Xiaomi 12 Snapdragon 8 Gen 1’li ilk model olmayacak mı?

Qualcomm, Aralık ayı başlarında en son amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 8 Gen1’i resmi olarak piyasaya sürecek. Bu aynı zamanda Qualcomm’un ilk 4nm çipi olacak. Bu nedenle de son zamanlarda oldukça ilgi görüyor. Markanın bu çipi piyasaya sürmesi için bitiş çizgisine kadar kıyasıya bir yarış da başlamış durumda.

Haftalarca, Xiaomi 12 açık ara kazanacak marka olarak gösterilmişti. Ancak son zamanlarda Motorola, bu konuda iddialı olduğunu gösteren bazı teaserlar yayınladı. Bu bakımdan Xiaomi 12, sektörde bir ilk olmayabilir ve bu unvanı Motorola’ya kaptırabilir. Böyle bir senaryo ise Motorola’nın akıllı telefon sektöründen daha fazla dikkat çekmesini sağlayabilir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir