Öönümüzdeki günlerde karşımıza çıkması beklenen Xiaomi 12 Ultra modelinin lansmana günler kala adı değişti. Ayrıntılar burada!

Xiaomi 12S ve 12S Pro özellikleri belli oldu

Henüz lansmanı yapılmayan Xiaomi 12 ailesinin bir üyesi olan Ultra modeli önümüzdeki günlerde piyasaya sürülecek. Şimdiye kadar akıllı telefonun teknik özelliklerinden tasarımına kadar birçok önemli detay ortaya çıktı. Ancak geçtiğimiz gün cihazla ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. Şirket son dakika modelin adını değiştirme kararı aldı!

Xiaomi 12 Ultra’nın yeni adı nedir?

Bildiğiniz gibi akıllı telefonla ilgili sızıntıların ve haberlerin ortak noktası cihazın Xiaomi 12 Ultra olarak adlandırılmasıydı. Ancak bir süre önce paylaşılan bu fotoğrafla bu durum değişebilir. Çünkü Xiaomi lansman öncesi önemli bir karar aldı ve modelin adında değişiklik yaptı.

xiaomi 12 ultranin adi degilsti

Öncelikle bu konuda Xiaomi’den resmi bir açıklama gelmediğini belirtelim. Ancak akıllı telefonun tanıtılacağı etkinliğin davetiyeleri ve sertifikası internete sızdırıldı. Sızdırılan yeni sertifikasyon belgesine baktığımızda yeni modelin şimdiye kadar bildiğimizin aksine bu Xiaomi 12 Ultra olarak değil, Xiaomi 12S Ultra olarak karşımıza çıkacağını görüyoruz.

xiaomi 12 ultranin adi degilsti 2

Eğer bu sızıntılar doğruysa akıllı telefon 5 Temmuz’da Xiaomi 12S Ultra ismiyle tanıtılacak. Şirketin bu kararı neden aldığı hakkında tahmin yürütmekse zor değil. Diğer modellerin satışa çıkmasından bu yana neredeyse bir yıl geçti. Bu nedenle, şirketin cihazı Xiaomi 12S serisine dahil etme arzusunda oldukça mantıklı.

Akıllı telefonla ilgili daha önce elde ettiğimiz sızıntılara göre özelliklerine değinecek olursak Xiaomi 12S; Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 tarafından desteklenecek. Bu işlemci öncekinden %10 daha hızlı CPU ve GPU vaat ediyor. Öte yandan, güçte %15’in üzerinde bir verime sahiptir. Ayrıca Watt başına %20 daha iyi AI performansı sunduğunu ve TSMC’nin 4nm üretim sürecinden geçtiğini belirtmekte fayda var. Ayrıca cihaz 8/12/16GB RAM ve 256/512GB dahili depolama seçeneklerine sahip iki farklı sürümle satışa sunulacak.

Hatırlarsanız Xiaomi ve Leica arasındaki anlaşmanın ardından Xiaomi 12S Ultra kamerasının özellikleri de netlik kazanmıştı. Bu model, 24 mm 50 megapiksel ana periskop, 48 megapiksel 120 mm periskop ve 12 mm 48 megapiksel ultra geniş açılı sensörden oluşan üçlü kamera kurulumuna sahip olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir