Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi, yakın zaman içerisinde sunmaya hazırlandığı amiral gemisi nitelikli telefonu Xiaomi 12 ile ilgili tanıtımlar yapmaya başladı. 12 Aralık günü kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanan Xiaomi 12, özellikleriyle kullanıcıların dikkatini çekecek gibi gözüküyor. 

Son yıllar içerisinde yaptığı çalışmalar ile tüm dünyaya adını duyurmayı başaran Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, yeni bir amiral gemisi akıllı telefon serisi üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Şirket, Xiaomi 12 olarak adlandıracağı amiral gemisi nitelikli telefon ile ilgili bugüne kadar herhangi bir açıklamada bulunmamıştı. Fakat şimdi, bu durum geride kalmış gözüküyor. Çini şirket, 12 serisinin sosyal medya platformundaki reklam çalışmalarına başladı. Resmi Twitter hesabı tercihe dilerek aktarım yapan Şirket, Xiaomi 12 serisinin performans özelliklerine odaklanmış gözüküyor. “Herkes için inovasyon” etiketini kullanarak paylaşım yapan şirket, yeni amiral gemisi telefonlarının Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1 işlemcilerinden güç alacağını ifade ediyor. 

Xiaomi 12 için sayılı gün kaldı

Şirket, Xiaomi 12 için günler kala tanıtım bilgilerini paylaşmaya başladı. İlk paylaşımı resmi Twitter hesabı üzerinden yapan şirket, yeni amiral gemisi ile ilgili bir de videolu paylaşımda bulundu. Bu video içerisinde yeni nesil Snapdragon çiplerinin nasıl üretildiği anlatılıyor.

21

Xiaomi 12 serisinin olması beklenen özellikleri

Xiaomi, 12 serisinde kaç adet üye yer alacağı ve bu üyelerin hangi özellikler üzerine kurulacağı ile ilgili resmi bir açıklama da yapılmadı. Fakat elde edilen bilgilere göre Xiaomi 12, Xiaomi 12 Ultra, Xiaomi 12X ve Xiaomi 12 mini, bu serinin paydaşları olacağını gösteriyor. Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan iddialara göre Xiaomi 12, 120 Hz tazeleme ve yüksek dokunma oranı hassasiyetine sahip LTPO ekran üzerine kuruludur. Bazı kaynaklardaki bilgilere göre ise bu akıllı telefonu 2K çözünürlükte kullanmak mümkün olacak. 

Xiaomi 12 teknik özellikleri

  • Ekran: 120 Hz, LTPO
  • İşlemci: Snapdragon Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
  • RAM: LPDDR5X
  • Kamera: 50 MP + 50 MP + 50 MP
  • Batarya: 120 watt hızlı şarj
  • İşletim Sistemi: Android 12

Xiaomi 12 ailesinin tanıtım tarihi ve fiyatı

Xiaomi, 12 serisinin tanıtımı için aralık ayı iddiası ortaya çıkmıştı. Daha önceki göstergeler, 16 Aralık tarihinin Xiaomi 12’yle karşı karşıya gelineceğini gösteriyor. Fakat son bilgiler, telefonun isminden ötürü 12 Aralık’ta tanıtılacağını gösteriyor Xiaomi 12 serisinin fiyatı ile ilgili çok fazla iddia vardır. Fakat bu söylentiler arasındaki en güçlü iddia, Xiaomi 12 Pro’nun 1.600 dolar civarında olacağıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir