Xiaomi 12 modeline olarak bir de mini amiral gemisi geliyor. Xiaomi 12 mini olarak adlandırılacak model Apple’ın mini modellerine rakip olacak. İşte detaylar.

Xiaomi tarafından Mini bir modelin geliştirildiği uzun zamandan beri konuşulsa da resmi ya da somut bir bilgi paylaşılmamıştı. Ancak yapılan yeni paylaşımda Xiaomi 12 Mini isimli yeni bir telefon, 3C sertifikasyon sürecinde görüntülendi. Yeni model ile ilgili ortaya çıkan bu gerçekler sonrasında gözler Xiaomi’ye çevrildi. Zira bugüne kadar mini modelleriyle akıllı cep telefonu sektöründe Apple fark yaratmıştı. Xiaomi 12 Mini olarak geliştirilecek yeni model sayesinde Xiaomi, Apple’ın mini modellerine karşı rakip olacak.

Xiaomi, 12 Mini ile Apple’a meydan okuyacak!

Xiaomi 12 için uzun süreden beri çalışmalar yapan Xiaomi, bugüne kadar çok sayıda sızıntı ile gündeme geldi. Mini ile ilgili yeni gelişmeler ise 3C sertifika sürecinde ortaya çıktığından dolayı doğruluk taşıyor. Xiaomi 12 serisindeki modellerden birisinin Mini olmasını sağlayacak şirket, böylece daha küçük boyutlarda bir telefon kullanmak isteyenlere yeni seçenek sunacak.

Xiaomi 12 Mini özellikleri neler?

Çin’in 3C sertifikasyon sisteminin veri tabanına eklenen Xiaomi 12 Mini modelinde Snapdragon 870 işlemci kullanılacağı görülüyor Amiral gemisi modelinde ekran boyutu ise 6.3 inç olarak belirlenmiş durumda. Apple’ın mini modellerine rakip olacak olsa da Xiaomi 12 Mini ekran boyutu, Apple’ın mini modelinden daha büyük. Sertifika ile birlikte afişi de sızdırılan yeni modelde, küçük boyutlara karşın yüksek kapasiteli bir pil kullanılıyor.  Afişe göre Xiaomi 12 Mini modelinde; 4. 200 mAh pil, 67 watt hızlı şarj desteği, UFS 3.1 ve LPDDR5 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanı yer alıyor.

Xiaomi 12 Mini fiyatları ne kadar olacak?

Xiaomi 12 Mini modelinde farklı versiyonlar yer alacak. Bu nedenle de fiyatlar versiyonlara göre farklılık içeriyor. Ancak yapılan sızıntıya göre telefonların tanıtım sonrasındaki fiyatları şöyle olacak;

  • 8 GB RAM + 128 GB depolama sürümü: 564 dolar
  • 8 GB RAM + 256 GB depolama sürümü: 611 dolar
  • 12 GB RAM + 256 GB depolama sürümü: 674 dolar
Xiaomi

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir