28 Aralık tarihinde tanıtımı yapılacak Xiaomi 12 serisinde ekran özellikleri de belli oldu. Yeni serinin ekran özelliklerinin öğrenilmesinin ardından iPhone 13 ile karşılaştırıldığı yeni rapor dikkat çekti.

Xiaomi 12 ile ilgili şirket CEO’su Lei Jun tarafından yeni açıklamalar yapıldı. Paylaşımlarda yeni modellerde kullanılacak ekran panellerinin ölçülerine yer verildi. Bu ölçüler ile birlikte şirketin Xiaomi 12 ile birlikte en yakın rakibi iPhone 13’e göre nasıl bir avantaj sağlayacağı ve ekran özelliklerinde nasıl fark yaratacağı da dikkat çekti. Yapılan yeni araştırma ile ortaya çıkarılan bu durumda, şirketlerin yeni dönemde ciddi bir rekabet içerisine gireceği de görüldü. Xiaomi 12 ile iPhone 13 karşılaştırmasının bu kadar erken bir dönemde yapılmasının nedeni ise Lei Jun tarafından bu karşılaştırmanın Weibo üzerinden yapılmış olması.

Xiaomi 12 ile iPhone 13 ekranları arasında farklar neler?

Lei Jun’un Xiaomi 12 ile iPhone 13’ün ekranlarını karşılaştırdığı paylaşımında Xiaomi 12’nin çok daha iddialı olduğu vurgulanıyor. iPhone 13, 71,5 mm genişliğinde 6.1 inç ekrana sahip. Bununla birlikte, Xiaomi 12, 69.9 mm genişliğinde 6.28 inç ekrana sahip. Bu, Xiaomi’nin daha ince bir akıllı telefonu geliştirdiğini gösterirken bu inceliği daha büyük bir ekranla desteklediğini de ortaya koyuyor. Paylaşım ise şöyle;

12 11
Xiaomi 12 ile iPhone 13 kıyaslaması

“Küçük boyutlu üst düzey amiral gemisi, şimdiye kadarki en iyi Xiaomi cep telefonu. Aynı zamanda Xiaomi’nin üst düzey cep telefonu için yeni bir kilometre taşı. Son birkaç yılda Mi Hayranları bana sık sık “Mi 6’nın benzerini yeniden yapabilir misin?” diye sordular. Bu durumu araştırdık ve cevabı röportajlarda bulduk. Kullanıcılar, küçük boyutlu üst düzey bir amiral gemisi cep telefonu dört gözle bekliyor.” diyerek yeni modelindeki ekran teknolojilerini ön plana çıkaran Lei Jun, yeni modeller için beklentileri arttırdı.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir