Xiaomi 11T Türkiye’de de piyasaya sunulmuş ve yüksek fiyatı nedeniyle bütçeleri zorlamıştı. Ancak fiyatlarında düşüş kaydedilen telefon çok daha bütçe dostu hale geliyor.

Yapılan son piyasa analizinde telefon fiyatının 15 bin 979 seviyelerine iniş kaydettiği belirtildi. Telefon piyasaya sürüldüğü dönemde 8 bin 999 TL’den satılıyordu. Ancak Türkiye’de özellikle son aylardaki yükselen kur artışları, telefon fiyatlarında da olumsuzluğa neden oldu. Bu nedenle giriş fiyatının 2 katına kadar yükselen telefon, şimdi düşüş aşamasına geçmiş durumda.

Xiaomi 11T fiyatları düşüyor

Son günlerde yaşanan Dolar – TL kurundaki düşüş ile fiyatları her geçen gün güncellenen telefon, şu anda resmi satış kanallarında 15 bin 976 TL’den alıcı buluyor. 256 GB depolama ve 8 GB RAM’in tercih edilmesi halinde ise fiyat 14 bin 800 TL’ye kadar geriliyor. Şu anda indirimli bir şekilde yapılan bu satışların Dolar-TL kurundaki hareketliliğin ve düşüşün devam etmesi halinde daha da uygun seviyelere gelmesi bekleniyor.

Xiaomi’nin son dönemlerde Türkiye’de güçlü bir marka haline gelmesi, Xiaomi 11T tanıtımı sonrası da telefonun ilgi çekmesini sağlamıştı. Snapdragon 888 işlemci, 120W hızlı şarj destekli 5000 mAh kapasiteli pil ile oldukça etkileyici donanımları kullanıma sunan şirket, aynı zamanda üçlü kamerası ve 108 megapiksel ana sensörü ile de tanıtıldığı günden itibaren dikkat çekmişti. Xiaomi aynı zamanda 4 yıl boyunca güvenlik güncellemeleri, 3 büyük Android güncellemesini de telefon kullanıcılarına sunacağını duyurmuştu. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir