X eski adıyla Twitter isim değişikliği yapmasıyla beraber farklı yeniliklerine de devam ediyor. Elon Musk’ın isim değişikliği yapmasıyla yeni adı X olan Twitter’da Instagram gibi ızgara medya görünüm özelliğini getiriyor.

x

X (Twitter) ızgara dizilimine sahip olacak

Yeni alınmış bilgilere göre yakın zaman içerisinde X (Twitter) kullanıcıların oluşturmuş oldukları profillerindeki “medya” kategorisinde bulunan paylaşmış olduğu fotoğraf ve videolar için Instagram profillerinde olduğu gibi ızgara dizilimin şeklinde gözükmesini sağlayacak.

Bu gelecek yeni özellik sayesinde görseller arasında içerikleri daha kolay bulma ve görüntüleme açısından uzun zamandır kullanıcılar tarafından şikayetçi olanan ve ihtiyaç haline gelen bir durumdu. Gelecek olan bu yenilik henüz ne zaman kullanıma sunulacağı hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Şu an uygulama içerisinde medya bölümünde gönderi bazlı kronolojik sıralama ile karşımıza çıkıyor. X (Twitter) kısa süre önce Elon Musk’ın yapmış olduğu açıklamayla tepkileri üzerine çekmişti. Geçtiğimiz  haftalarda Musk’ın X (Twitter) içinde kullanıcı engellemenin artık olmaması gerektiği ve bu durumu bitirmek istediğini öğrendik.

Daha sonrasında platformda kullanıcı engelleme için “hiç mantıklı değil” açıklamasında bulunarak, “sessize alma” sisteminin ise kaldırmayacağı ifadelerinde bulunmuştu. Platformda en çok engellenen kişiler arasında yer alan Elon Musk’ın platform hakkında almış  olduğu garip  kararlar devam ediyor. Bu engellemenin kaldırılma olayı da kullanıcılardan oldukça fazla tepki çekiyor. Sadece mesajlar bölümünde kullanıcıları engellemenin sona erdiği açıklanırken, bu konuda şirketin CEO’su Linda Yaccarino, engelleme ve sessize alma özelliklerinin yerine daha etkili bir sistem geliştirdiklerini ifade etti.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir