Microsoft, Xbox Series X ve Series S için Ekim güncellemesini yayınladı.

Oyuncuların beklediği birçok özellik sonunda geldi. Microsoft, her ay düzenli olarak yayınladığı Xbox güncellemesinin Ekim ayağını oyuncularla buluşturdu. Xbox Series X ve Series S kullanıcılarının uzun süredir beklediği birçok özellik sonunda kullanıcıların beğenisine sunuldu. Yayınlanan güncellemede öne çıkan ilk özellikler, Series X için native 4K çözünürlükte ana menü ve her iki konsol için geliştirilen gece modu.

Xbox Series X daha önce 1080p menü sunuyordu

Güncellemeden önce Series X’in menüleri 1080p’den 4K’ya yükseltildi. Özetle 4K çözünürlüğü seçmiş olmanıza rağmen metinlerin okunabilirliği ve netliği açısından tatmin edici bir performans elde edilemedi. Artık konsolda gördüğünüz her menü ve metin doğal 4K çözünürlükte çalışacak. Bu özellik daha önce Xbox Insider programına dahil olanlara sunulmuştu ve büyük beğeni toplamıştı.

Microsoft Edge, XBOX konsollarda yer almaya başladı

Microsoft’un sunduğu yenilikler bununla da sınırlı değil. Gece modu özelliği hem Xbox Series X hem de Series S için tanıtıldı. Bu sayede oyuncuların uyku saatine yakın gözlerini yormaması hedefleniyor. Ayrıca oyuncular; hem ekranın, hem de Xbox kumandasının ve güç düğmesinin parlaklığını isteklerine göre ayarlayabilirler.

2109.210813-2200 numaralı güncelleme şu anda belirli bir segment için mevcut. Xbox Insider programına katılan ve deneysel özellikleri önceden test etmeyi tercih eden kullanıcılar, yeni özelliklere şimdi erişebilir. Microsoft; Xbox One X ve Series S’nin 4K menüleri alıp almayacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir