Valve’ın taşınabilir oyun konsolu Steam Deck, kullanıcıların oyun yükleyememesi sorunuyla gündeme geldi. Valve’den kısa sürede birçok kullanıcıdan şikayet alan bir açıklama geldi.

Geçenlerde Windows 11’in Steam güvertesine geleceğinden bahsetmiştik. Microsoft’un yeni işletim sistemi kurulumu çok sabır isterken Steam Deck sunduğu birçok özellik ile kullanıcıların kafasını karıştırmayı başardı.

Beklenen oyunlar Steam Deck desteği aldı

Valve’nin uzun zamandır beklenen el oyun konsolu güncellemesinden kısa bir süre sonra klavye yeni bir sorunla karşımıza çıktı. Twitter’da birçok kullanıcı, yüklemek istedikleri oyunların engellendiğini paylaştı. Şikayetlerin artmasının ardından Valve, sorunla ilgili açıklama yaptı. Gelin bu tıkanıklığın sebebine ve vananın açıklamasına bir göz atalım.

Geliştiricinin yanlışlıkla Steam Deck için bir oyunu engellediği bir hata bulundu

Team Deck kullanıcıları bu sorunu ilk olarak Demon Gaze Extra’da fark ettiler. Twitter’daki paylaşımların sayısı hızla arttı ve birçok kullanıcı aynı sorunu yaşadığını iddia etti. Oyunların yüklenememesinin nedeni ise Steam Deck’te engellenmiş olması .Böyle bir durumun yaşanması geliştiriciler tarafından ‘engellendi’ olarak işaretlenmesi büyük bir endişeyi de beraberinde getirdi. 

Olay yayıldıktan kısa bir süre sonra Valve’den beklenen bir açıklama geldi. Şirket, bu soruna neden olanın küçük bir teknik sorun olduğunu söylüyor. PC Gamer’a gönderilen bir e-postada şu açıklamaları yaptı.

“Geliştiricilerin belirli içerikleri yalnızca Deck müşterileri için etikelemesine izin veren bir özellik ekledik. Bu, geliştiricilerin Deck’te otomatik olarak farklı bir grafik yapılandırması sunulmasına olanak tanıyor. Bu özelliğin gönderilme şekliyle ilgili sorun vardı ve bu nedenle ne yazık ki bazı içerikler bir şekilde engellendi olarak etkilendi”

Valve’in yeni özellikleri için gerekli önlemlerin alındığını da açıklandı. Bu nedenle, geliştiriciler artık oyunlarını yanlışlıkla “kilitli” olarak işaretleyemezler. Oyun geliştirme ve konsol özelleştirmede büyük ilerlemeler kaydeden konsollarda bu tür sorunların ortaya çıkması endişe verici. Ama sorun kısa sürede çözüldüğünde kullanıcılar rahatlamış olsa da bu sorunun daha büyük sıkıntılara neden olabileceği gerçeği de oldukça can sıkıcı. Şirketin güncelleme yaparken daha dikkatli olması gerekiyor. Aksi takdirde bu durumların artması kullanıcı kayıplarına neden olabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir