Microsoft, Xbox Game Pass servisi ile oyuncuları oldukça memnun ediyor. Şimdi ise daha heyecan verici bir  haber gündemde yer alıyor. Xbox Game Pass servisi, oyuncular arasındaki popülerliğini her geçen gün artırmaya devam ediyor. Aylık ödeme ile 100’den fazla oyuna sınırsız bir şekilde erişim sunan servis Türkiye’de konsol ve bilgisayar için aylık olarak 29,99 TL’ye satın alabilir. Servisin her şeye sahip olan “Ultimate” paketi ise konsol ve bilgisayar için aylık olarak 44,99 TL’ye elde edilebiliyor.

Apple ürün yöneticisinden “Evrensel Denetim” açıklaması

İşte söz konusu bu paketler arasına yakın zaman içerisinde bir aile paketi de dahil edilebilir. Söylendiği üzere Microsoft, bu konu ile ilgili olarak uzun zamandır çalışma içerisinde. Bu normalden daha pahalı olacak olan fakat ücreti kullanan kişilere bölünecek olan paket, ilk bilgilere göre beş farklı oyuncunun tüm oyun kütüphanesine aynı anda erişim sağlamasına imkan tanınacak. Bu paket aileden çok özellikle aynı ülke içerisinde yaşayan arkadaşlar arasında popüler olacak. Eğer teknik engeller olmazsa beş arkadaş tek bir aile paketi satın alarak pek çok oyuna çok uygun fiyata erişim sağlamak mümkün olacak. Aile planı için bir değişiklik olmaması halinde 2022 içinde çıkış yapması beklenmiyor. Game Pass en son yeni oyunlar ile gündemde yerini almıştı. Servis için mart ayının ikinci yarısına özel olarak açıklanan en son ki oyunlar şu şekilde;

3
  • 17/03 Shredders (Bulut + PC + Konsol)
  • 17/03 The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos (Bulut + PC + Konsol)
  • 22/03 Tainted Grail: Conquest (Konsol)
  • 22/03 Zero Escape: The Nonary Games (Bulut + PC + Konsol)
  • 24/03 Norco (PC) 24/03 F1 2021 (Konsol)
  • 29/03 Crusader Kings III (Xbox Series X / S)
  • 31/03 Weird West (Bulut + PC + Konsol) 

Türkiye’de Game Pass’in bulut temelindeki kullanımı yok. Xbox Cloud Gaming (Eski adıyla xCloud) sisteminin Türkiye’de ne zaman açılacağı ise halen bilinen bir durum değildir. Bu sistemin gelmesi uzun zamandır isteniyor çünkü maalesef Türkiye’de pek çok kişi yeni nesil oyunları oynayacağı güçte güncel sistemlere sahip değildir. Eğer ileride bulut sistemi ve aile paketi bir arada kullanıma sunulması halinde, Türkiye’de Game Pass’in abonesi daha da fazla oranda artacaktır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir