Apple Ürün Müdürü Vivek Bhardwaj, “Evrensel Denetim” özelliğinin neden iki iPad arasında çalışmadığı hakkında açıklama yaptı.

Apple, 14 Mart’ta iOS/ıpados 15.4 ile birlikte macOS Monterey 12.3 güncellemesini kullanıma sundu. bu yeni sürümde Bir süredir test aşamasında olan ve kullanıcıların merakla beklediği Evrensel Kontrol özelliği nihayet gelmişti.

Evrensel Denetim ile iPad ve Mac aynı fare ve klavye ile aynı anda kontrol edilebiliyor, aynı iCloud hesabıyla her iki cihazda da oturum açtığınızda, Mac dokunmatik yüzeyini kullanarak iPad ekranında gezinebiliyorsunuz. Apple’ın ürün müdürü olarak görev yapan Vivek Bhardwaj, özellikle ilgili bir açıklama yaptı.

Apple’ın 8 Mart’ta tanıtması beklenen yeni ürünler

AppStories podcast’ine konuk olan Apple ürün yöneticisi Vivek Bhardwaj, “Evrensel kontrol özelliği kullanılırken üzerinde durulması gereken en önemli konulardan biri de “Süreklilik”tir.” dedi.

Apple cihazları arasında kopyalama ve yapıştırmaya ve Apple Watch ile Mac’in kilidini açma becerisine izin veren Evrensel Denetim özelliğine değinen Bhardwaj, Evrensel Kontrol’ün Mac ile iPad arasındaki boşluğu kapatmanın anahtarı olduğunu ve daha derin bir entegrasyon yaratılmasına önemli ölçüde yardımcı olduğunu söyledi.

Neden iki iPad arasında kullanılamıyor?

Bildiğiniz gibi Universal Controls iki veya daha fazla iPad arasında kullanılamaz. Bu özelliği kullanmak için öncelikle bir Mac’e ihtiyacınız var. Apple CEO’su Vivek Bhardwaj bu özelliğin neden iki iPad arasında kullanamadığı konusuna da açıklık getirdi.

Evrensel Denetim özelliğinin iPad ve Mac düşünülerek tasarlandığını belirten Bhardwaj, bunun sadece iki farklı cihaz olmadığını, iki ayrı platform olduğunu söyledi. Bu bağlamda önemli Mac kullanıcıları iPad’i ikinci bir cihaz olarak kullanıyor. Ancak birçok müşteri iki iPad’i olmadığını söylüyor.

Evrensel Denetim özelliğini kullanmak için Mac’inizi macOS 12.3’e ve iPad’inizi iPadOS 15.4’e güncellemeniz gerekir. Ardından özellik otomatik olarak etkinleştirilecektir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir