Elon Musk, geçtiğimiz günlerde senelerce Twitter olarak bilinen sosyal medya platformunun adını X olarak değiştirmişti. Yeni bir adım daha attı ve X platformunun herkese ücretli olacağının sinyallerini verdi. Bu durum, kullanıcılar tarafından olumlu karşılanmadı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşen Elon Musk, sahte hesapların önüne geçmenin tek yolu ödeme sistemidir dedi. SpaceX ve Tesla’nın patronu, sistemin kullanımı için ufak bir aylık ödeme almaya geçeceğiz dedi. Bunun net bir duyuru mu yoksa yapım aşamasında bir fikir mi olduğu ise merak konusu

X Premium Konusunda Teşvik Gecikmedi

Musk, uzun süredir sosyal medya platformundaki botlardan, sahte olan tüm hesaplardan kurtulmak ile alakalı çözümün doğrulama yapmak için ücret almak olduğunu dile getiriyordu. Geçen sene Twitter platformunu devraldığından bu yana kullanıcıları artık X Premium olarak isimlendirilen gelişmiş bir hizmet için ödeme yapmaya teşvik etmeye çalışıyor.

Böylelikle ücretli aboneler daha uzun metinler yazabilecek ve platformda daha fazla görünebilecek. Fakat kullanıcıların büyük bir kısmı X platformunu şu anda ücretsiz bir şekilde kullanmayı sürdürüyor. Şirketin kullanıcılardan ücret istemesi açıkça mali bir çıkardır. Yine de Elon Musk bunun bot hesaplarla mücadele etmek için yapıldığı konusunda hayli ısrarcı.

X Premium güncel olarak ABD’de aylık 8 ABD dolarıdır. Bu fiyat, abonenin hangi ülkede yaşadığına göre değişim gösteriyor. Ülkemizde aylık fiyat 150 TL olurken senelik fiyat ise 1.596,99 TL’dir.

X

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir