X’in (Twitter) geçtiğimiz yıldan bu yana üzerinde çalıştığı söylenen kullanıcı adını satma girişimi, potansiyel alıcılar ile gönderilen e-posta talepleri ile birlikte yakın zamanda hayata geçirildi.

Eski adı ile Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X, Elon Musk’ın daha önce sinyalini verdiği programı başlatarak, kullanılmayan kullanıcı isimlerini satma girişimlerini hızlandırmaya başladı.Eski kullanıcı isimlerinin on binlerce dolara satılmaya başlanıldığı belirtiliyor.

X 'te kullanıcı adı satma dönemi hayata geçirildi

X ‘te kullanıcı adı satma dönemi hayata geçirildi

Forbes tarafından elde edilen e-postalar, şirket içinde @Handle Team denilen bir ekibin olduğunu ortaya koyuyor. Bu ekip, aktif olmayan hesapların kullanıcı adları için potansiyel alıcılarla iletişim kuruyor. Bazı durumlarda X potansiyel alıcılara e-posta yollayarak satın alma işlemini başlatmak için 50.000 dolar gibi bir ücret talep ediyor.

Elon Musk geçtiğimiz mayıs ayında X’in kullanılmayan hesapları tasfiye etmeye başlayacağını duyurmuş ve kullanılmayan hesaplar için geri dönüştürme planlarını ortaya koymuştu. X, bu sene politikasını biraz daha değiştirerek kullanıcıların aktif kalmak için her 30 günde bir platforma giriş yapmaları gerektiğini ve giriş yapmadan yeterince uzun kalırlar ise hesaplarının kalıcı olarak kapatılması veya askıya alınması rsikinin bulunduğunu açıkladı.

Şu an itibari ile başka bir kullanıcının aktif olmayan kullanıcı adını elde etmek herkesin yapabileceği bir şey değil. X’in web sitesine göre hala aktif olmayan kullanıcı adları yayınlanmayacak. Ancak Forbes’in raporuna göre şirketin kullanıcılarından para kazanma yolu olarak bir kullanıcı adı pazarı olasılığını değerlendirdiği bir gerçek. X kısa bir süre önce ücretli kullanıcılar için iki yeni abonelik planı tanıttı. Buna göre aylık 16 dolarlık Premium+ planı ve daha sadeleştirilmiş olan aylık 3 dolarlık temel plan.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir