Dünyanın en popüler mikroblog sosyal medya platformu olan X, botlarla mücadele amacıyla önemli bir adım atmış oldu. Şirket, bu mücadeleyi sürdürebilmek için X’in kullanıcılarından sembolik bir ücret talep etme kararı aldı.

X, Botlarla mücadele için ücretli oldu

Elon Musk’ın Botlara Karşı Çözümü

Elon Musk, X’i satın aldıktan sonra bazı yenilikler getirmeye başlamıştı. Şu anda üzerinde çalıştıkları yenilik ise botlarla mücadele etmek.Bu özellik ise platformun öncelikli hedefi haline getirmiş oldu.  Musk, bot kullanıcılarının X’in güvenilirliğini ve kalitesini olumsuz etkilediğini düşündüklerini ve bu nedenle botlarla etkili bir şekilde savaşmanın yolunun ise, kullanıcılarından sembolik de olsa bir ödeme talep etmek olduğunu düşünüyorlar.

Yeni sistemin test aşaması yapılacağı ülkeler ise Yeni Zelanda ve Filipinler seçildi. Yeni bir X hesabı açmak isteyen kullanıcılara önce telefon numaralarını doğrulama sistemi ile karşılyor. Ardından yıllık 1 dolarlık bir ücret ödemesi yapması için servise yönlendirme yapılıyor.

Ödeme yapmayan kullanıcılar ise, sadece gönderi okuma yetkisinde kalacaklar. Gönderi paylaşamayacak, beğeni ve yorum yapamayacak şekilde bir sistem inşaa ediliyor. Ancak bu kısıtlamaların asıl amacı, platformun botları ve spam hesapları engellemesine yardımcı olmayı hedefliyor.

Yıllık 1 dolarlık ücreti kabul eden kullanıcılar, X Premium aboneliğine erişim kazanmış olacaklar. Bu abonelik, kullanıcılara ekstra özellikler sunması düşünülüyor. Ek özelliklerden yararlanmak isteyenler içinse ek abonelikler satın alınabilecek şekilde bir alternatif oluşturulacak.

X, botlarla mücadelede yeni bir yaklaşım benimseyerek kullanıcılarından sembolik bir ücret talep etmiş olacak. Bu adımın botlar ve spam hesaplarla mücadelede ne kadar etkili olacağını zaman geçtikçe görünecek.

X

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir