Elon Musk bir ilke imza atıyor. Elon Musk geçen yılın sonlarında satın aldığı X (diğer adıyla Twitter) uygulamasını hayalini kurduğu gibi süper uygulama konsepti ile insanların finans merkezi yapmak için adım atıyor. Bu adım için tarih de verilmiş durumda.

2024 yılında X finans ve bankacılık uygulaması haline gelecek

2024 yılında X finans ve bankacılık uygulaması haline gelecek

Elon Musk X için finans ve bankacılık uygulaması olabilmesi için gereken özelliklerin 2024 yılının sonlarına kadar tamamlanmasının hedeflendiğini ve bununla ilgili bilgiyi geçtiğimiz gün çalışanlar ile yapılan toplantıda söylediği biliniyor. The Verge tarafından elde edilmiş olan ses kaydındaki bilgiye göre Musk ödemeler denildiğinde aslında birinin tüm finansal hayatını kast ettiğini söylüyor. Musk para içeren her şeyin bu platformda yer alacağını ve buna menkul kıymetlerin de dahil olacağını söylüyor. Musk bu uygulama ile beraber insanların artık banka hesabına ihtiyacının kalmayacağını belirtiyor.

X’in CEO’su Linda Yaccarino şirketi ile ilgili 2024 yılında tam bir fırsat haline gelmesini beklediğini Musk ise bu konuda eğer bu fikri gelecek yılın sonuna hayata geçirmezlerse aklının başından gideceğini söyledi. X finansal hizmetler sunabilmek için ABD genelinde para transferinin lisanslarını alabilmek için uğraşıyor. Musk ayrıca toplantı sırasında şirketin ihtiyaç duyduğu kişileri önündeki birkaç ay içerisinde almayı hedeflediğini dile getirdi.

2024 yılında X finans ve bankacılık uygulaması haline gelecek

Musk bu konuda deneyimli

Elon Musk daha önce de finansal hizmetler platformunda bulunarak yirmi yıl önce X.com’u kurmuştu.X daha sonra PayPal olarak değişmiş ve yeniden markalanmıştı. Daha sonrasında yüksek bir fiyata eBay’e satıldı. Ancak değişmeyen tek şey Musk’ın hayali. Musk halen aynı fikre inanıyor ve PayPal için yazdığı oyun kitabını X ile PayPal’ı yenmek için kullanmayı hedefliyor

X şirketi ismini PayPal’ın bir parçası haline gelen dot-com krizi dönemindeki çevrim içi bankası X.com’dan aldı. Musk, daha önce platformun yüksek getirili para piyasası hesapları ,çekler ,banka kartları , kredi hizmetleri sunacağını ve dünyanın herhangi bir yerine anında gerçek zamanlı olarak para göndermelerinin kolaylaşmasının hedeflendiğini söyledi.

X’i finansal hizmetler için zengin bir merkeze dönüştürme fikri Musk’ın X’i bir diğer platform olan Çin’deki WeChat gibi ulaşım, alışveriş ve daha birçok konuda kullanıcılarına erişim sağlayan süper uygulamalara benzeyen “her şey uygulaması” haline getirme hedefleri arasında. Fakat Elon Musk’ın önünde bu hedefe ulaşmak için büyük zorluklar var. İnsanlara aslında böyle uygulamalara ihtiyaçlarının olduğunu anlatmak bu zorluklar arasında. Diğer bir zorluk ise güven. Çünkü insanların X’e tüm finansal yaşamları ile ilgili güvenmelerini sağlamak çok zor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir