Elon Musk’ın gözde şirketi X (Twitter), daha şık görünüyor düşüncesiyle bağlantılardan başlıkları kaldırmıştı. Şimdi ise eski görünümüne geri dönüyor.

X (Twitter) platformunda, bir bağlantı paylaşıldığında görsel, kısa site adı ve başlık görülmekteydi. Geçtiğimiz aylarda daha şık görüldüğü düşüncesiyle bu durum değiştirildi. Artık bağlantı paylaşıldığında sadece  kısa site adı ve görsel kullanılıyor. Bağlantı paylaşımında başlığın kaldırılması, kullanıcılarda başlık yazma ihtiyacını doğurdu. Paylaşımın, bir bağlantı olduğu ilk bakışta belli olmadığı için çoğunluk görsele tıkladığını zannederken farklı bir siteye geçmesi kullanıcıları tedirgin etti.  X yaptığı yenilik karşısında olumlu geri dönütler amadı. 

Elon Musk’ın duyurusu ile önümüzdeki haftalarda X eski görünümüne geri dönüyor. Bağlantılarda tekrar görsel, kısa site adı ve başlık tekrar kullanılacak. 

X’e benzer gönderiler butonu eklendi

Twitter’ı satın aldıktan sonra bir çok değişikliğe giden Elon Musk’ın çalışmaları devam ediyor. Örneğin bulunduğunuz paylaşımın altına ‘benzer gönderiler’ butonu eklendi. Bu sayede bulunduğunuz paylaşımın içeriğiyle benzerlik gösteren paylaşımlar karşınıza çıkıyor. Bu yenilik ilgi alanlarınıza göre şekillenen  yapay zeka destekli algoritmayla çalışıyor. X, benzer konularda daha fazla içerik bulan yeni sistemiyle kullanıcıyı platformda daha çok tutmayı amaçlıyor.  Geliştirilen sistem, bazı kullanıcılar tarafından şimdiden sevilmiş durumda. 

Elon Musk bu tür yenilikler sayesinde platformu canlı tutuyor. Görünüşe göre kullanıcılar, yenilikleri sevenler ve sevmeyenler olarak ayrılmış durumda. Bağlantı başlığı gibi tepki gören durumlarda ise X kayıtsız kalmıyor ve durumu düzeltmek için çalışıyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir