İnternet kullanıcılarına büyük kolaylıklar sağlayan WPS, her teknoloji gibi avantaj ve dezavantajlara sahiptir. Bu avantaj ve dezavantajları değerlendirdikten sonra teknolojiyi kullanmak isteyip istemediğinize karar verebilirsiniz. Gelin WPS’nin olumlu ve olumsuz yanlarına beraber bakalım:

Wİ-Fİ Ağı Gizleme İşlemleri Nasıl Yapılır?

WPS avantajları ve dezavantajları

  • Kullanımı çok basittir.
  • Cihaz ekleme işlemi hızlıdır.
  • Uzmanlık gerektirmez.
  • %100 güvenli değildir.
  • WEP güvenlik protokolü ile çalışmaz.
  • Modeme fiziksel erişimi olanlar ağa girebilir.
  • Apple WPS’i desteklemez.

Kullanımı çok kolay

Birçok modem, mevcut İnternet ağlarına erişmek için uzun parolalar gerektirir. WPS ile bir butona tıklayarak saniyeler içinde internete bağlanabilirsiniz. Daha kolay çünkü uzun şifreler girmenize gerek yok.

Cihaz eklemek hızlıdır

Wi-Fi ağınıza daha fazla cihaz eklemeyi denediniz mi? WPS düğmesine basarak dizüstü bilgisayardan akıllı telefona, akıllı telefondan tablete çok hızlı bir şekilde cihaz ekleyebilirsiniz.

Uzmanlık gerekmez

Bugün bir İnternet ağı kurmak kolay olmalı. WPS ayrıca kullanıcıların evde yalnızca bir güvenli kablosuz İnternet oluşturmasına olanak tanır. Bu nedenle, bu teknolojiyi kullanmak için herhangi bir beceri gerekli değildir.

%100 güvenli değil

WPS teknolojisinin saldırılara açık olması nedeniyle geçmişte çok sayıda Bruce Force saldırısı olmuştur. Bu nedenle kullanıcıların hack yapması pek mümkün olmasa da birçok kişinin teknolojiyi tamamen devre dışı bırakmasının nedeni de bu. Sonuç olarak, bu teknoloji %100 güvenli değildir.

WEP güvenlik protokolü ile çalışmaz

WEP, mevcut en eski güvenlik protokolüdür. Bu protokolün yerini WPA2 almıştır, ancak daha eski ağ ekipmanına sahip diğer kullanıcıların hala WEP’e ihtiyacı olabilir. WPS’de söz konusu protokol sorunsuz çalışmıyor. Bu nedenle bu durumu göz önünde bulundurmalısınız.

Fiziksel modem erişimi olan kullanıcılar ağa erişebilir

Modeminize fiziksel erişimi olan kişiler, WPS teknolojisi ile kablosuz ağınıza kolayca erişebilir. Bu nedenle cihazı güvenli bir yere yerleştirmelisiniz.

Apple WPS’yi desteklemez

Mac, iPhone veya iPad’iniz varsa, WPS aracılığıyla bir Wi-Fi ağına bağlanamazsınız. Apple, WPS’nin yeterince güvensiz olduğunu düşünür ve hiçbir ürününde WPS için destek sağlamaz.

Peki siz WPS hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir