WordPress geliştiricileri, bazı geliştiricilerin geliştirme hızları ile ilgili çeşitli endişeleri olduğunu dile getirmesinin ardından popüler içerik yönetim sisteminin (CMS) bir sonraki büyük sürümü olan WordPress 5.9’un çıkış tarihini Ocak 2022’ye ertelemeye karar verdi.

WordPress’in Gutenberg editörüne katkı sağlayan Addison Stavlo, “Burada bazı şeylerin 5.9 için hazır olmadığı bazı büyük kırmızı bayraklar olduğunu düşünüyorum…. Genel olarak, şu anda işleri tehlikeli bir şekilde aceleye getiriyoruz gibi görünüyor” dedi. Normal şartlarda WordPress 5.9’un Aralık 2021’in ortalarında kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyordu. Bir diğer açıdan ise alfa sürüm döngüsü esnasında işler sorunsuz olmadı ve çekirdek geliştiricileri çeşitli değişiklikler yapmak durumunda kaldı. 

5.9 sürümü için Temel Teknoloji Lideri Tonya Mork, revize edilmiş programdan söz ederken, ekibin iki seçeneği olduğunu dile getirdi. Bunlar, ya çözülmemiş sorunları olan ana özellikleri WordPress 6.0 sürümüne taşımak ya da WordPress 5.9’un yayınlanmasını geciktirmektir. Dikkatli bir görüşmenin ardından çekirdek geliştiriciler, yaşanan sorunların daha sonra değil şimdiden ele alınması gerektiğine karar verdiler. 5.9 hala özellik dondurma aşamasında ve Mork, geliştiricilerin sorunları çözmek için ve 5.9’un Kararlı bir duruma gelmesine yardımcı olmak adına uzatılmış geliştirme süresini kullanacaklarını belirttiler.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir