Siber güvenlik, işletmeler ve risk sermayedarları arasında önemli bir yatırım alanı olmaya devam ediyor. ABD’li siber güvenlik danışma şirketi Momentum Cyber’e göre , siber güvenlik sektöründeki risk sermayesi fonlaması, bir önceki yıla göre düşüşle birlikte 2022’de 18,5 milyar doları buldu.

Wiz'e 300 milyon dolarlık yatırım
Wiz’e 300 milyon dolarlık yatırım

Popülerlik nedeni kısmen siber saldırılardaki artıştan geliyor. Siber tehdit istihbarat şirketi Check Point Research, küresel siber saldırıların 2021’e kıyasla 2022’de %38 arttığını bildirdi. Yakın tarihli bir ankette 10 şirketin yönetim kurulundan yaklaşık dokuzu siber güvenliği yalnızca teknik veya BT sorunu olmaktan çok bir “iş riski” olarak gördüklerini belirtti.

Wiz’e 300 milyon dolarlık yatırım yapıldı

Siber güvenlik teknolojileri ihtiyacından kaynaklı çok sayıda girişim faydalandı. Ancak özellikle başarılı olanlardan biri Assaf Rappaport, Ami Luttwak, Yinon Costica ve Roy Reznik tarafından kurulan bir bulut güvenlik şirketi olan Wiz’dir . Wiz bugün, Lightspeed Venture Partners ve Greenoaks Capital Partners’ın ortaklaşa yürüttüğü, Starbucks sahibi Howard Schultz ve Fransız iş adamı Bernard Arnault’un da aralarında bulunduğu melek yatırımcıların katılımıyla, Wiz’e yaklaşık 10 milyar dolar değer biçen D Serisi turda 300 milyon dolar topladığını duyurdu.

Dünyanın en hızlı 10 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşan yazılım şirketi olduğunu iddia eden New York merkezli Wiz, Mart 2020’de kuruldu. Microsoft’un bulut güvenlik grubu, Microsoft tarafından 320 milyon dolara satın alınan kurumsal siber güvenlik firması Adallom ve diğer kurucu ortakları liderlik ediyor.

WiZ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir