WinRAR kullanarak dosyaları bölmek ve birleştirmek çok kolaydır. Denemek için rehberimizi kullanabilirsiniz. İşte detaylar;

WinRAR 6.10’un son sürümü çıktı

WinRAR programı ile RAR ve ZIP formatında sıkıştırılmış dosyalar oluşturmak çok kolay. Ancak bazen dosya sıkıştırma, tüm boyut sorunlarımızı çözmek için yeterli değildir. Sahip olduğumuz depolama cihazının kapasitesi veya paylaşacağımız hizmet nedeniyle daha küçük dosyalar WinRAR dosya paylaşım özelliğini kullanmamızı gerektiriyor.

WinRAR ile dosya nasıl paylaşılır?

  • Öncelikle bölmek istediğiniz dosya veya klasöre sağ tıklayıp ‘Arşive Ekle…’ seçeneğini açmanız gerekir.
  • Açılan pencerede arşiv formatı ve sıkıştırma yöntemini seçtikten sonra bölümdeki numaraya göre numarayı giriniz. Ardından yanındaki sütundan KB (kilobayt), MB (megabayt) veya GB (gigabayt) öğesini seçin.
  • Seçtikten sonra hemen “Tamam” diyerek sıkıştırma işlemini başlatıyoruz.
  • Dosyaları sıkıştırmak için nerede hazırladığınızı görebileceğiniz gibi, dosya boyutuna ve bölüm boyutuna bağlı olarak farklı dosyalar görünecektir.
  • Paylaşılan ve sıkıştırılmış dosyalarınız varsa, bunları birleştirmek oldukça kolaydır. Bölünmüş dosyalardan herhangi birine sağ tıkladıktan sonra, WinRAR’ın “Klasöre Çıkart” veya diğer çıkarma seçeneklerinden birini kullanarak dosyaları otomatik olarak çıkardığını göreceksiniz.

Dikkat etmeniz gereken nokta, split dosyasını oluşturduktan sonra dosya adını değiştirmemenizdir. Aksi takdirde WinRAR hangi dosyaların birbirini takip ettiğini belirlemekte zorlanacaktır.

Peki siz bilgisayarınızda WinRAR uygulamasını kullanıyor musunuz? Uygulama hakkındaki görüşleriniz neler? Uygulamayla ilgili merak ettiğiniz soruları ve görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir