WinRAR dosyası nasıl sıkıştırılır? Sıkıştırılmış bir dosya nasıl çıkarılır? Sıkıştırma işlemi hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar burada!

WinRAR, dosya sıkıştırma özelliğini kullanarak arşiv boyutunu küçültmenize ve dosyaları daha kısa sürede yüklemenize olanak tanır. Programın sahip olduğu birçok özelliğe rağmen ne yazık ki birçok kullanıcının dosya açmak için kullandığı programda zorlanabiliyor.

WinRAR’ın kullanımı kolaydır ve çoğu dosya uzantısını destekler, bu da onu bugün mevcut olan en popüler dosya sıkıştırma araçlarından biri haline getirir. Ancak bilgisayarlara yeni başlayanlar veya dosya sıkıştırma fikrinden uzak olanlar yine de zorlanabilirler.

WinRAR dosyaları nasıl sıkıştırılır?

  • Sıkıştırmak istediğiniz dosyaya veya dizine sağ tıklayın.
  • “Arşive Ekle”ye tıklayın.
  • Genel sekmesinde sıkıştırma yöntemini ihtiyaçlarınıza göre ayarlayın.
  • İşlemin tamamlanmasını bekleyin.
  • İşlem bittikten sonra dosya boyutu küçülecek.
  • Yukarıdaki adımları izleyerek bir WinRAR dosyasını sıkıştırabilirsiniz.

Sıkıştırma Yöntemi Nasıl Kullanılır?

Açılan WinRAR penceresinde öncelikle ZIP veya RAR formatlarından birini seçin. Ardından size uygun sıkıştırma yöntemini seçin. Sıkıştırmayı ne kadar artırırsanız, bekleme süresi o kadar uzun olur.

Windows İçin En İyi Ücretsiz Dosya Sıkıştırma Programları

‘SFX arşivi oluştur’ seçeneğini etkinleştirirseniz, dosya kendiliğinden açılan bir EXE dosyası olarak sıkıştırılacaktır. Böylece WinRAR’ın sıkıştırılmasına gerek kalmayacak.

Son olarak “Tamam”a tıklayın. İşlem tamamlanana kadar pencere kapanana kadar bekleyin. İşlem tamamlandığında, zip dosyası orijinal dosyayla aynı dizine çıkarılacaktır (klasör veya sıkıştırılmış dosya masaüstündeyse, zip dosyası da masaüstüne çıkarılacaktır).

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir