Bu yazıda güvenli internetin tadını çıkarabilmeniz için ücretsiz olarak sunulan Windows programları listesi hazırladık. İşte en iyi ücretsiz güvenlik uygulamalarının listesi!

Güvenli bilgisayar kullanımı için kullanılabilecek ücretsiz Windows programları neler? Bu sorunun cevabını merak edenler için bir isabet liste hazırladık. Hazırlanan listede ücret olarak kullanılabilecek hizmetler yer alıyor.

İster interneti avucunuzun içi gibi bilen deneyimli bir kullanıcı olun, ister İnternet’te yeni olan biri olun, Windows işletim sistemli sahip bir PC’niz varsa, sistem güvenliğini tam olarak sağlandığından emin olmak için bir güvenlik programı kurmanız gerek.

Halihazırda en üst düzeyde koruma sağlayan antivirüs programlarını tercih edebilir veya bilgisayarınıza önceden kurulu olarak gelen güvenlik yazılımını kullanmaya devam edebilir veya Windows’un güvenlik yazılımı Defender’ı kullanabilirsiniz. Peki bu seçeneklerden hangisi tercih etmelisiniz?

Günümüzde güvenlik yazılımı kullanmak günümüzde bir zorunluluk haline geldi. Bilgisayar korsanları her zaman iş başındalar ve hem masaüstü bilgisayarımıza hem de mobil cihazlarımıza sızmanın bir yolunu arıyorlar. Bu noktada işletim sisteminin yapısı elbette çok önemli ancak son kullanıcı olarak kişisel verilerimizi korumak için bizlerin de üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor.

Windows 11’in yeni güvenlik özelliği ile tam bir sıfırlamaya ihtiyaç duyulacak

360 Total Security

360 Total Security, sisteminizi yalnızca gerçek zamanlı olarak virüslerden korumaz. Ayrıca, bilgisayarınızın orijinal hızına geri yüklenmesine yardımcı olur. Otomatik başlayan öğeleri kontrol ederek sistem başlatmayı hızlandırmak için sistem başlatma desteği sağlar. Sisteminizde gereksiz yer kaplayan dosyaları temizleyerek sistemi rahatlatır. Tam 360 derece koruma sağlayan en iyi Ücretsiz antivirüs programlarından biri, tam koruma derin tarama yoluyla bilgisayarlara ve harici depolama birimlerine (USB bellek, HDD vb.) erişimi engelliyor.

Avast ücretsiz antivirus

Avast’ın her yıl geliştirip ve yenilediği ücretsiz antivirüs programı tercihiniz arasında olmalı. Sisteminizi virüslerden, casus yazılımlardan ve Truva atlarından koruyan ve düzenli güncellemelerle en son güvenlik tehditlerini çok geç olmadan tespit eden Avast Free Antivirus’ün özelliklerini saymakla bitmez.

Derin Sistemi taraması, zararlı web sitelerinden karşı koruma, aynı ağa bağlı cihazları tarama, bankacılık ve ödeme işlemlerinde için üst düzey koruma sağlayan özel tarayıcı, güvenlik tespiti gibi özelliklerden yararlanabilirsiniz.

AVG AntiVirus Free

AVG AntiVirus Free, Sistemde anlam yüklemeden gerçek zamanlı koruma sağlayan sürekli güncellenen ve 200 milyondan fazla aktif kullanıcının tercihi. olan güvenlik programları arasındadır. Bu program, bize mükemmel arayüz sayesinde rahat kullanım imkânı sunuyor.

Virüs, casus yazılım ve diğer zararlı yazılımları engelleme sosyal ağları kontrol etme, en zararlı linkleri uzaktan paylaşma ortamı gibi yeteneklere sahip, her seviyedeki kullanıcı için tasarlanmış, kullanımı kolay arayüze sahip bir program. Tüm cihazları yönetme ve mobil cihazları kullanarak PC virüslerini tarama ve temizleme

Microsoft Security Essentials

Windows 8, 8.1 veya 10 kullanıcısı daha etkili koruma sağlayan Windows Defender’dan olduğu için tercih etmeyeceğiniz bir güvenlik programı ancak Windows 7 kullanıcısıysanız o zaman yazılım devi Microsoft’un imzasıyla listenize alabilirsiniz.

Ekstra özellikler yoktur. Ancak casus yazılımlara, virüslere, rootkit’lere, bootkit’lere ve diğer kötü amaçlı yazılımlara karşı gerçek zamanlı koruma sağlar. Tarama sisteminin biraz yavaş çalıştığına dikkat edilmelidir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir