Büyük boyutlara sahip dosyaları sıkıştırmak ya da bu dosyaları açmak için kullandığımız ve kullanıcıların ilk aklına gelen programlardan Winrar‘a alternatif ücretsiz 10 dosya sıkıştırma programını haberimizde bulabilirsiniz.

Bilgisayarınızda yer alan arşiv dosyalarınızı açmak, yönetmek, yedeklerini almak, sıkıştırmak ve hatta sıkıştıracağınız dosyaları şifrelemek için kullanabileceğiniz Winrar ya da Winzip alternatifi olarak karşımıza çıkan pek çok ücretsiz sıkıştırma yazılımı bulunmaktadır. Tamamen ücretsiz olarak indirebileceğiniz ve doğrudan bilgisayarınıza indirerek hiçbir kısıtlama olmadan kullanabileceğiniz bu yazılımları aşağıda bulabilirsiniz.

Bandizip (Windows)

bandizip indir

Rakiplerinin sahip olduğu bütün gelişmiş özellikleri sizlere sunan Bandizip, ücretli olarak sunulan rakiplerine karşı oldukça başarılı bir dosya sıkıştırma ve açma programıdır. Yüksek hızlı arşivleme ve açma algoritmasına sahip olan yazılım rakipleri ile karşılaştırıldığında dosya sıkıştırma ve açma işlemlerini hızlı bir şekilde tamamlayabilmekte ve sürükle bırak desteği ile de pratik bir kullanım imkanı sağlamaktadır. Her seviyeden bilgisayar kullanıcısının rahatlıkla kullanabileceği yazılım tüm popüler dosya sıkıştırma ve arşiv dosyası formatlarını desteklemektedir.

PeaZip (Windows)

peazip indir

Açık kaynak kodlu bir yapıya sahip olan Peazip‘te kullanıcılara geniş bir dosya sıkıştırma ve arşiv dosyası formatı desteği sağlamaktadır. Hemen hemen her türlü arşiv dosyasını sorunsuz bir şekilde açabilmenizi sağlayan yazılım ayrıca güvenli arşiv dosyaları için şifreleme desteğine de sahip olmasının yanı sıra arama fonksiyonu, sistem testi, güvenli dosya silme, dosya birleştirme ve dosya ayırma gibi özellikleri de sizlere sunmaktadır.

7-Zip (Windows)

7zip indir

PeaZip’te olduğu gibi yine açık kaynak kodlu bir sıkıştırma programı olan 7-Zip, bilgisayar kullanıcılarının en çok tercih ettiği ücretsiz alternatif dosya sıkıştırma programlarından birisidir. Her türlü sıkıştırma ve sıkıştırılmış dosya açma özelliğini içerisinde bulunduran yazılım ayrıca kolay kullanılabilir bir arayüze de sahiptir. Program, pek çok sıkıştırılmış dosya formatını destekleme özelliğini de kullanıcılara sunmaktadır.

CoffeeCup Free Zip Wizard (Windows)

zipwizard indir 1

Kullanıcıların kendi arşiv dosyalarını oluşturmak ve sıkıştırılmış dosyaları dışarı çıkarmak için kullanabilecekleri CoffeeCup Free Zip Wizard sayesinde zarar görmüş arşiv dosyalarını tamir edebilir, e-posta gönderebilir, sıkıştırılmış arşiv dosyalarını EXE formatına dönüştürebilir ve bilgisayardaki farklı formatlarda bulunan sıkıştırılmış arşiv dosyalarını bulabilirsiniz. Son derece sade ve kolay kullanılabilir bir arayüze sahip olan yazılım tüm popüler sıkıştırılmış dosya formatlarını da desteklemektedir.

ZipGenius (Windows)

zipgenius indir

20’nin üzerinde popüler arşiv dosyası formatını destekleyen yapısı ile dikkat çeken ZipGenius, her türlü dosya sıkıştırma ve sıkıştırılmış dosya çıkarma işlemi için ideal bir yazılımdır. Kolay kullanıma sahip ve sade tasarlanmış arayüzü ile de bilgisayar kullanıcıları arasında popüler olan program arşivlenmiş dosya yönetimi konusunda da etkili çözümler sunabilmektedir.

QuickZip (Windows)

quickzip indir

Popüler olarak kullanılan arşiv dosyası formatlarını desteklemesinin yanı sıra son derece güçlü ve hızlı bir dosya yönetim çözümü sunan QuickZip, dosya formatları için ikon atayabilme özelliğini kullanıcılara sunarak arşiv yönetiminin kolay bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Kes-yapıştır, sürükle-bırak gibi destekleri de bulabileceğiniz yazılımda ayrıca klasör ve dosya listeleme gibi yardımcı özellikleri de sizlere sunmaktadır.

ZipClick (Windows)

zipclick indir

Yeni bilgisayar kullanıcıları ile ZIP uzantılı sıkıştırılmış dosya hazırlamak için emek harcamak istemeyen kullanıcılar için oldukça ideal olan ZipClick yazılımı sayesinde tek tıklama ile ZIP uzantılı sıkıştırılmış arşiv dosyaları oluşturabilir ya da bu dosyaları açarak klasöre çıkarabilirsiniz. Son derece basit tasarlanmış arayüzü sayesinde kolay bir kullanım imkanı da bulabileceğiniz yazılım şifrelenmiş arşiv dosyalarını açma özelliğini de yapısında bulundurmaktadır.

ExtractNow (Windows)

extractnow indir

Sıkıştırılmış olan arşiv dosyalarını istediğiniz herhangi bir klasör içerisine açmanızı sağlayan ExtractNow ile dosya sıkıştırma işlemi yapılamıyor. Basit tasarlanmış arayüzü ile popüler arşiv dosyası formatlarını destekleyen yazılım sürükle bırak özelliğine sahiptir. Başlangıç seviyesindeki bilgisayar kullanıcıları için oldukça pratik bir kullanım imkanı da sunan programla arşiv dosyalarını silebileceğiniz gibi sadece sıkıştırılmış olan arşiv dosyalarını açabilirsiniz.

Hamster Free Zip Archiver (Windows)

hamster free zip archiver indir

Yüksek hızlı bir şekilde arşiv dosyası oluşturmak isteyen kullanıcıların tercih edebileceği Hamster Free Zip Archiver, ZIP, RAR, 7z, ISO, TAR gibi popüler arşiv dosyası formatlarını desteklemekte ve kullanıcılara oldukça kolay bir kullanım imkanı sağlamaktadır. Dosya sıkıştırmanın yanı sıra e-posta, RapidShare, CD ve DVD arşivleri oluşturmak için özelleştirme ayarlarını da bulabileceğiniz yazılım kişiselleştirilebilen renk seçenekleri ile de dikkat çeken bir programdır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir