Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarda zaman zaman farklı hatalar meydana gelebiliyor. Bu noktada yeni bir Windows bilgisayarınızda Hata kodu 38 adlı bir hata meydana gelebilmektedir. Code 38 hatası olarakta gözüken bu durum bazı post cihazlarında ve Android cihazlarda bile görülebiliyor. Bizde sizlere Hata kodu 38 nedir ve nasıl çözüm sağlanır gibi soruların cevabını vermeye çalışacağız.

Windows Hata Kodu 38 Sorunu

Bilgisayarınıza USB flash bellek, kamera, yazıcı yada akıllı telefon gibi ek bir aygıt bağladığınızda aygıt sürücüsü önceki kopyasının bellekte olduğunu Windows’un bu donanım için sürücü yükleyemiyor şeklinde hata vermesine sebebiyet vermektedir. Hata 38 kodu alan kullanıcılarda ise klavye ve Mouse kitlenerek çalışmama sorunu meydana geliyor. Kayıt düzenleyicide bozulma yada virüs kaynaklı dosyalarda arıza sorunları sebebiyet vermiş olabilmektedir.

Hata Kodu 38 Nasıl Çözülür?

İlk olarak sistem geri yükleme ile temiz ve sorunsuz bir tarihe geri dönüş yapabilirsiniz. Virüs tarama programı ile tarama yaptırdıktan sonra Cleaner benzeri araçlar ile tarama yaptırarak dosyalarınızda onarım sağlayabilirsiniz. Hata kodu 38 sorunu hala devam ediyor ise Windows 7 veya Windows 10 kullanıyorsanız Windows yüklemesini tekrardan bir USB bellek yardımı ile yapabilirsiniz.

Akıllı telefonlarda böyle bir sorun ile karşılaşırsanız ise cihazı fabrika ayarlarına döndürerek bir çözüm yolu deneyebilirsiniz. Ayrıca orijinal bir ROM yazılımı yükleyerekte çözüm yolu sağlayabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir