Windows 8.1, Windows 8 işletim sistemine getirilen bir dizilik ile birlikte çok daha kullanışlı ve yetenekli hale getirildi. Yenilikler ile birlikte daha iyi bir Windows 8.1 deneyim istiyorsanız Windows 8.1 ipuçlarına göz atabilirsiniz.

1. Hızlı Başlat Menüsü Kısayolları

Windows 8.1’de başlat menüsü oldukça etkin hale getirilmiş durumda. Başlat menüsüne sağ tıklamanız ile birlikte karşınıza pek çok farklı seçenek çıkacak. Bu menüden yapacağınız seçimler ile birlikte Windows 8.1’deki pek çok işlemi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

2. Aynı Anda Birden Fazla Uygulamayı Kaldırma

Windows 8 işletim sistemiyle, Windows 8.1 sistemi arasındaki en büyük farklardan birisi de uygulama kaldırma seçenekleri. Windows 8 sisteminde aynı anda sadece 1 uygulama kaldırmak mümkünken, Windows 8.1 ile birlikte çoklu kaldırma desteği geldi. Böylece bilgisayarda kapsamlı bir temizlik yapmak istediğinizde uygulamaları kaldırılmasını beklemeden arka arkaya sistemden kaldırabilirsiniz.

3. Başlat Menüsündeki Uygulamaları Sıralayın

Windows 8.1ile birlikte başlat menüsündeki listelemeye karşı da düzenleme yapılabilir. Windows 8’de olmayan ve Windows 8.1 ile birlikte işletim sistemine eklenen bu özellik, liste sıralamasını istediğiniz şekilde yapmanıza imkan tanır. Bu işlemleri yapabilmek adına ise başlat menüsünü açtıktan sonra menünün üst kısmındaki filtre bölümüne göz atabilirsiniz.

4. Klavye Kısayolları

Windows 8.1, klavye kısayolları konusunda önceki versiyona göre fark içermese de tercih edilen kısayollar için daha gelişmiş araçlar sunuyor. Windows ile Q tuşuna bastığınızda özel bir arama bölümüne ulaşabilirisiniz. Başlattaki kısayollara erişmek için Windows + X kullanabilirsiniz.

Çoğu kullanıcının bilmediği bu kısayol, masaüstüne hızlı bir şekilde dönüş yapmanıza imkan tanır. Windows + M kısayolu ile yapacağınız hızlı dönüş ile açık olan tüm pencerelere küçültülecektir.

6. Ekran Köşe Özelliklerini Devre Dışı Bırakma

Windows 8 ile birlikte ekran köşelerinize fare ile gidildiğinde özel menüler açılmaktadır. Bu tip özellikleri kullanmıyorsanız, Windows 8.1 ile birlikte kapsamlı bir değişim yapabilirsiniz. Bu ayarları devre dışı bırakmak daha iyi bir deneyim sunacaktır.  Bilgisayar ayarlarından Köşeler ve kenarlar köşe menülerine erişerek seçenekleri değiştirebilirsiniz.

7. Bildirimleri Kapatma

Windows 8.1, bildirim konusunda çok daha yetenekli. Bildirimleri belirli sürelerle kapatmak istediğinizde bildirim seçeneklerindeki saatleri düzenleyebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir