Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft, Windows 11 işletim sistemi için Windows Vista’dakine benzer bir şekilde ve widgets adına sahip bir özellik daha sunmayı planlıyor. Geçmiş dönemlerde Windows 7 veya Windows Vista tercih ettiyseniz, gadget veya widget terimlerini sık sık duymuş olabilirsiniz. 

 Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Microsoft’un üçüncü taraf widget’ler için destek eklemeyi planladıkları da belirtilen bilgiler arasındadır. Görüldüğü üzere üçüncü taraf widget’ler Windows 11 sürüm 22H2 ile beraber kullanıcıların beğenisine sunulacak. Aynı zamanda widget panosunu dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. İşletim sisteminin halihazırda bulunan önizleme veya kararlı olarak tasarlanan yapılarında üçüncü taraf widget’larla ilgili olarak API’ler olmadığını da belirtmek gerekir. Bu elbette ki ilk widget desteğinin en azından birkaç hafta veya birkaç ay kadar daha uzakta olduğunu gösteren bir durumdur. 

13 2

Windows 11’in üçüncü taraf widget özelliği, Windows Web Experience Pack’in yeni bir sürümünün gelmesini mecbur kılıyor ve geliştiriciler, widget’larını Microsoft Store’da yayınlayabilecekler. Bu hareket widget panelini çok daha önemli hale getirecek. Fakat teknoloji liderinin  Microsoft Store’da listesi yapılmayan uygulamalara izin verip vermeyeceği de şu an için belli değildir. Windows widget panosu, Sun Valley 2 güncellemesinin bir detayı olarak ekranın sol kısmına konumlandırılacak. Kullanıcılar, Windows 10 görev çubuğu için Haberler ve İlgi Alanları widget’ına benzer bir şekilde hava durumu güncellemelerini de direk olarak görev çubuğunda görebilecekler. 

SSD’ler için yeni bir soğutma dönemi başlıyor

Microsoft’un 2022 yazına kadar Windows 11 sürüm 22H2 “Sun Valley 2” güncellemesini kullanıcıların beğenisine sunması bekleniyor. Büyük özellik güncellemesini aynı zamanda çubuğuna sürekle bırak fonksiyonunu eklemesi, Başlat menüsünde yapılan iyileştirmeler sunması ve yeni özelleştirme seçenekleri için de destek sunmak planlanıyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir