Windows 11’de, birinin size baktığını hissettiğinizde bu hissin gerçek olup olmadığını anlayabileceğiniz bir özellik karşınıza çıkacak. Gelin yeni gizlilik kontrolü özelliklerine bakalım:

Windows 11, 22H2 güncellemesi önizleme olarak yayınlandı

İnternette klasik bir komedi var, “Bir FBI Ajanı Beni İzliyor.” Bu doğru olmasa da, donanımınız kötü niyetli kişiler tarafından gözetlenebilir. Windows 11’in amacı bu soruna bir çözüm sunmaktır. Microsoft, son zamanlarda hangi uygulamaların web kameranız gibi hassas donanım parçalarına eriştiğini belirlemenize yardımcı olmak için test edilmekte olan yepyeni bir gizlilik aracını test ediyor.

Gizlilik Kontrolü, Windows 11’e geliyor

Windows 11 gizlilik incelemesinin bir kısmı, Microsoft’un kurumsal güvenlik ve işletim sistemlerinden sorumlu başkan yardımcısı David Weston tarafından Twitter’da paylaşıldı. Bu paylaşılan arayüzden mikrofon ve kamera gibi donanımınızın en son ne zaman hangi programlar tarafından kullanıldığını görebilirsiniz.

Bu şekilde, kullandığınızdan farklı bir tarih veya saatte kullanıldığını fark ederseniz, görüldüğünüzü fark edebilirsiniz. Gizlilik Kontrol Panosuna Ayarlar> Gizlilik ve Güvenlik> Uygulama İzinleri’nden erişebilir ve herhangi bir şüpheli etkinliği kontrol etmek için kullanabilirsiniz.

Ayrıca, kişilerinize erişimi olan uygulamalar veya konumunuz, telefon görüşmeleri ve daha fazlası hakkında ayrıntılar hakkında bilgi alabilirsiniz. Her durumda, kullanıcı ilgili donanıma veya işleve erişimin tam zamanı ve tarihi hakkında da bilgilendirilir.

Peki siz Windows 11’in bu özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir