Windows 11 kullanıcılarının merakla beklediği 22H2 güncellemesi nihayet son aşamasına geldi.

Bilmeniz gereken Windows komutları

Windows 11 çıktığından beri güncellemelerin yoluna bakar olduk. Microsoft’un yeni işletim sistemi genel olarak güzel olsa da, bazı boşlukların bir an önce doldurulması gerektiğine dair bazı ciddi şikayetler var. Microsoft, güncellemeler üzerinde çok çalışıyor ve arada sırada küçük ama etkili güncellemeler sunuyor olsa da bunlar sorunları kökten çözmeye ne yazık ki yetmiyor. Windows 11 22H2 güncellemesi ise sorunların çözümü olarak görülüyor.

Windows 11 22H2 güncellemesi önizleme olarak yayınlandı

Hemen hemen tüm Windows güncellemeleri öncelikle beta tarafına sunulmaktadır. Insiders adlı bir beta programında, deneyimli kullanıcılar ve yazılım geliştiriciler güncellemeleri test eder ve geri bildirim sağlar. Güncellemeler daha sonra herkes için yayınlanır. Bu süreçte Windows 11 için çok şey ifade eden 22H2 güncellemesinde son aşamaya gelindiği aktarıldı.

Tüm kullanıcılar için çıkış tarihi belirsiz olsa da adından da yılın ikinci yarısında güncellemenin yayımlanması bekleniyor.

Öte yandan Windows 10 için çalışmalar durmadı. Güncelleme desteğinin Ekim 2025’e kadar devam edeceği açıklandı. 2022’den bahsetmişken bile Windows 10’un bazı açılardan Windows 11’den daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Pazar payı açısından Windows 10’un üstünlüğü var ve bu durum bir süre daha bu şekilde devam edecek gibi görünüyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir