Windows 11 işletim sistemi ile birlikte Windows dünyasında yapılan en büyük yeniliklerden bir tanesi karanlık temanın daha da geliştirilmesi oldu.

Kullanıcılar işletim sisteminde karanlık temayı tercih ettiği takdirde desteklenen tüm uygulamalarda otomatik bir şekilde karanlık temaya geçiş yapılıyor. Böylece her uygulama için ayrıntılı bir şekilde ayar yapılmasına da gerek kalmıyor. Ancak Windows 11 işletim sistemindeki tüm uygulamalar karanlık tema desteğine sahip değil. Bu nedenle de Microsoft tarafından yapılan geliştirmeler ile birlikte karanlık tema desteğine sahip olan uygulamalarda kademeli bir şekilde genişleme ve güncelleme yapılıyor. Gelen son bilgilerde not defteri uygulamasının karanlık tema desteği alacağı belirtildi. Üstelik bu değişikliklerde bazı iyileştirmeler de yapılacak. 

Windows 11 not defterine gelen yenilikler neler?

Windows 11 not defteri uygulaması için gelen değişikliklerden ilki arama kutuların görünümünde yapılan değişiklikler. Bul ve değiştir kutuları artık farklı görünüyor. Kutular en üstü sabitlenmiş bir şekilde değiştirildi. Ayrıca yazı tipleri ile ilgili daha gelişmiş özellikler sunan bölümler de yenilenen not defteri uygulamasından kaldırıldı. Tüm bu yeniliklere aynı zamanda desteklenen karanlık tema desteği de eşlik ediyor. 

Yapılan değişiklikler çok kapsamlı olmadığı gibi küçük dokunuşlar ile not defterinin daha modern görünmesi amaçlandığı anlaşılabilir. Şu anda güncellenmiş not Defteri uygulaması, Dev Channel’da Windows 11 Insiders programının üyeleri tarafından kullanılabilir durumda. Yenilenen not defteri uygulamasından ilk ekran görüntüleri ise şöyle;

notdefteri


Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir