Milyonlarca kullanıcının geçiş yaptığı Windows 11 işletim sisteminde, verimlilik ve üretkenlik konusunda ön plana çıkan özellikleri öğrenerek verimliliğinizi arttırabilirsiniz.

Pencere yerleştirme desteği

Snap Layout gibi yeni özellikler ile desteklenen Windows 11 işletim sisteminde, pencereleri ekranınızda dilediğiniz şekilde yerleştirebilir ve tek bir tık ile bu yerleşimleri değiştirebilirsiniz. Pencerelerdeki sağ üst köşede yer alan pencere simgesi üzerine farenizi götürmeniz ile birlikte 4 farklı seçenek karşınıza çıkacaktır. Böylece tüm bu pencere ara yüzlerinden dilediğinizi seçerek ekranınızda istediğiniz şekilde yerleşim yapabilirsiniz. Üstelik bu şekilde gruplandırdığınız pencereler, görev çubuğunda da özel grup olarak görüldüğünden dolayı tüm bu pencere grubuna tek bir tık ile açma ve kapatma seçeneğine de sahip olabilirsiniz.

Microsoft Team entegrasyonu

Görev çubuğunda Microsoft Teams entegrasyonunu destekleyen Windows 11, böylece sohbetlerin doğrudan masaüstünden yapılmasını sağlar. Kolay bir şekilde erişebileceğiniz uygulama sayesinde Microsoft Team kullanıcıları daha gelişmiş ve kolay bir seçeneğe sahip olabiliyor.

Odaklanma seçenekleri

Bir işe başlarken ya da dikkatinizin dağılmasını istemediğiniz durumlarda, odaklanma seçeneklerini kullanabilir ve kendinize özel çalışma sürelerini belirleyebilirsiniz. Böylece üretkenliğini ve verimliliğiniz çok daha artacağı gibi uygulama aracılığı ile mola sürelerinizi de tam zamanında ayarlayabilirsiniz. 

Dokunma desteği

Windows 11 işletim sistemini kullandığınız cihaz dokunmatik bir ekrana sahipse dokunmatik hareketlerini kişiselleştirebilir ve böylece pek çok farklı işlemi yapabilirsiniz.

Android desteği

Android uygulamalar ile uyumlu hale getirilen Windows işletim sistemi, böylece bugüne kadar kullanılamayan uygulamaların sorunsuz bir şekilde işletim sistemi tarafından kullanılmasını sağlıyor. Özellikle Android uygulamalarını kullandığınız durumlarda, Windows 11 bu konuda işleri çok daha kolay hale getirecek.  Üstelik ilerleyen dönemlerde yeni eklenecek özellikler ve destekler sayesinde uygulamaları kullanmak çok daha keyifli hale gelecek.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir