Windows 11 işletim sisteminde ekran görüntüsü almanın birkaç yolu var. Ekran görüntüsü alma yollarının çoğu Windows bir0 ile aynı olsa da Windows 11’e özgü birkaç ekstra ekran yakalama seçeneği ve özelliği de var.

Print Screen Windows 11’de ekran görüntüsü alma

En belirgin yöntem olan Print Screen tuşu hala en kısa yollardan birisi. Windows 11’de Print Screen ile alınan ekran görüntüleri Resimler> Ekran Görüntüleri klasörüne kaydedilmektedir. Ancak bu seçenekte, kullanıcılar için keskin hatlara dahil ekran görüntüsü almanın yanı sıra hatların simetrik olmadan seçilebileceği ikinci seçenekler de eklenmiş durumda.

Ekran Alıntısı araçları

Varsayılan Print Screen kısa yollarının yanı sıra Windows 11, ekran görüntüsü almak için belirli alanları seçmek için tıklayıp sürüklemenize izin veren iki yerleşik uygulamaya da var. Screen Snipping ve Snip & Sketch her iki uygulamada da bütünleşik bir şekilde kullanılabilir.  Ekran görüntüsü almak için Snip & Sketch’i, ardından seçimi kırpmak, düzenlemek için Snipping Tool’u kullanabilirsiniz.

Windows 11 işletim sistemini yükledikten sonra yerleşik bir şekilde ekran görüntüsü almak için kullanılabilecek seçenekler bunlar olsa da uygulama mağazasından ya da tarayıcı vasıtasıyla 3. Taraf uygulamalar da her zaman olduğu gibi kullanılabilmektedir. Windows Store üzerinde ücretli ve ücretsiz olmak üzere farklı seçenekler kullanıcılara hızlı kurulum ve kullanma imkanı sunmaktadır. İsteye kullanıcılar, bu kısa yolu de kullanabilir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir