Android uygulamalarını Windows ortamında kullanmaya yardımcı olan bu özelliğin 2022 yılının ilk aylarında sunulması bekleniyor. 

Yeni Windows 11 işletim sisteminin en çok beklenen özellikleri arasında yer alan Android uygulama desteğidir. Microsoft, söz konusu bu özelliğin kullanıma açılmasını bir süre daha ertelediğini dile getirdi ve ilk aşamada da kullanıma sunmadı. Windows Insider’ların gelecek günler içerisinde bu özellik ile ilgili olarak testler yapması bekleniyor. 

Bir diğer açıdan ise Windows 11’de çalışan Android uygulamalarının ekran görüntüleri yakın zaman içerisinde çevrimiçi olarak ortaya çıktı. Görüntüler daha sonra kaldırılmış olsa da kullanıcılar tarafından paylaşıldı. Yayınlanan görsellerde Windows 11 ile çalışma özelliğine sahip olan iki sosyal ağ uygulaması olduğunu görmek mümkündür. Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan görüntüleri, bildirim merkezi entegrasyonu ve çoklu pencere desteğinin de içinde olduğu bazı söylentiler doğrulanıyor. Aynı zamanda Windows 11 Android alt sisteminin çoklu görev ve üretkenlik üzerinde daha fazla çalışma yapacağı düşünülüyor. 

Çoklu pencere özelliğinin geleceğine artık kesin gözü ile bakılıyor. Bu da kullanıcıların desteklenen uygulamaların sayfalarını birden çok pencere kullanarak açabilecekleri anlamına gelir. Bunun yanı sıra Android uygulamalarını görev çubuğuna sabit hale getirmek ve pencereleri farklı şekillerde boyutlandırmak mümkündür. 

Android desteği ne zaman sunulacak

Android uygulamaları için geliştirilen bu destek özelliğinin yakın zaman içerisinde Insider kanallarına geleceğine dair çeşitli bilgiler bulunuyor. Daha da önemlisi, Windows 11’in ilk test sürümlerinde yer almayan Amazon App Store yakın zaman içerisinde Microsoft Store’da ortaya çıkmıştı. App Store mağazasında sadece Build 2020’de sunulan cihazlarda ortaya çıkıyor ve Windows 10 Ekim 2021 güncellemesinde çalışmıyor. Konuyla ilgili olarak tahmin edilenlere göre Android uygulama desteği 2022 yılının ilk aylarında kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir