Microsoft, yeni bir güncelleme ile Android uygulamalarının Windows 11 üzerinde çalışmasını sağlayacak.

Dev bir teknoloji şirketi olan Microsoft, bir süre önce Windows 11 kullanıcılarının Android uygulamalarını kullanmalarını iyileştireceğini duyurmuştu. Microsoft, kullanıcılarına verdiği sözü tuttu ve Windows 11 için yeni bir güncelleme ile Android uygulamaları artık Windows 11’de. Amazon’un Android uygulamalarını kullanmak üzere tasarladığı App store uygulaması resmi olarak yayınlandı.

Windows 11’de Android uygulamalarını kullanma

Microsoft’un Windows 11’e getirdiği yeni güncellemeler ile kullanıcılar artık Android uygulamalarını kullanabiliyor. Amazon Appstore’dan rahatlıkla indirilebilen uygulamalar şu anda 1000 uygulama ile sınırlıdır.

En çok istenen özellikler Windows 11 22H2 güncellemesi ile geliyor

Kullanıcılar, Amazon’un App Store’undan uygulamayı doğrudan uygulama mağazasından indirebilir veya var olmayan uygulamayı bilgisayarlarında APK olarak kullanabilir.

Microsoft’un açıklaması birkaç uygulamayı vurguladı. Yaklaşık 1000 uygulama arasında War of the Visions: Final Fantasy Brave Exvius, Khan Academy Kids , Audible ve daha fazlası. Ancak, Microsoft’un geçmişte bahsettiği TikTok gibi popüler bir uygulamayı bunlara dahil etmedi.. Yine de bu tür popüler uygulamların Şubat ayından sonra güncelleme alması bekleniyor.

Amazon, gelecekte mağazada daha fazla uygulama olacağını belirten bir açıklamada yeni uygulamaları test ediyor, ancak çoğu kişi bunun Google Play mağazası kadar kapsam sunmayacağına inanıyor. Windows 11’de Android uygulamalarını kullanmak istiyorsanız Microsoft Store’u güncellemeniz gerekir.

Öte yandan, bir uygulama veya oyun bulursanız, önce Amazon Appstore’u indirmeniz ve ardından Windows 11 ile uyumlu en son sürümü indirip kullanmanız gerekir.

Sistem Gereksinimleri

  • 8. Nesil i3 ve üzeri
  • Intel işlemci veya 3000 serisi ve üzeri AMD
  • HDD yerine SDD 
  • 8G ve üzeri RAM

Peki siz Microsoft’un bu yeni güncellemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yeni güncelleme işlevselliği arttıracak mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir