Windows 11 için 22H2 sürümü (veya Sun Valley 2 güncellemesi) olarak yıllık büyük güncellemeye az bir süre kaldı. Yeni güncelleme ile ilgili paylaşılan yeni bir raporda ise görev çubuğu başta olmak üzere pek çok yeniliğin kullanıcılara sunulduğu belirtildi. 

Windows 11 22H2, Görev Çubuğu Özelliklerini Geri Getiriyor

Thewincentral’da yeni sürüm ile ilgili paylaşılan rapora göre özellikle görev çubuğundan kaldırılan pek çok özelliğin yeni sürüm ile birlikte Windows 11’e ekleneceği belirtildi. Rapora göre kullanıcıların geri bildirimlerinde görev çubuğunda yer alan eksik görev çubuğu özellikleri dikkat çekti. Bu kapsamda ise; 

  • Görev çubuğuna saatlik tanıdıktan sonra açılan daha kapsamlı seçenekleri sunan görev çubuğu menüsü
  • Farklı yerlere sürüklenerek taşınabilen görev çubuğu, Windows 10’daki özgür seçenekler
  • Görev çubuğunda açık olan uygulamaların birleştirilmesi ve daha fazla seçeneğin sunulması

Rapora göre yeni güncelleme ile birlikte bu özellikler işletim sisteminin yeni versiyonunda da yer almaya başlayacak.

Üstelik yeni özelliklerin eklenmesi yeni tasarım ve Windows 11 özellikleri ile desteklenmesini sağlayacağından dolayı kullanıcılar eski alışkanlıklarını yepyeni Windows 11 tasarımı ve özellikleri ile deneyimleyebilecek.

Yeni sürümde dikkat çeken bir diğer yenilik ise üçüncü taraf widget için desteğin gelmesi. Böylece farklı uygulamalar özel bir şekilde kullanacak widget alanı üzerinden kolayca kontrol edilebilecek. Microsoft mağazası dışındaki uygulamalar için bile widget desteği sağlanacak.

Windows 11’in sunulmayan özelliklerini de kapsayacak!

Rapora göre Windows 11 sürüm 22H2, Windows 11’in ilk sürümü için hazır olmayan özellikleri ve değişiklikleri getirmeye odaklanacak. Gelişmiş Android uygulama desteği yeni sürümde yer alacak bir diğer yenilik. Bununla birlikte Not Defteri ve Groove Music dahil olmak üzere birçok Windows 11 yerel uygulaması güncelleme alacak. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir