Microsoft’un ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, güvenlik değişiklikleri, arayüz güncellemeleri, uzaktan yardım sistemleri ve görüntülü sohbetler gibi Windows 11 işletim sistemine gelen yenilikler duyuruldu.

Microsoft, bugün düzenlediği etkinlikte en yeni Windows 11 işletim sistemine getireceği tüm yenilikleri duyurdu. Dürüst olmak gerekirse, bahsedilen yenilikler oldukça ilgi çekici ve bir kısmı Dosya Gezgini sekmesi gibi kullanıcılar tarafından uzun zamandır beklenen yenilikler.

Windows 11 son güncellemesi sonrası işlemciler alev alev

Bu etkinlikte Microsoft, Windows 11’in büyük bir güncelleme ile hazır olduğunu kullanıcılarına resmi olarak duyurdu. Windows 365’ten yeni güvenlik güncellemelerine kadar Windows 11’de gelen tüm yeniliklere bir göz atalım.

Microsoft Windows 11 hangi yenilikleri getirdi?

Uzaktan Yardım Sistemi

Microsoft, yeni bir Uzaktan Yardım hizmetini duyurdu. Bu özellik, BT profesyonellerinin işini kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. BT personelinin kişilere yalnızca yazılı veya sözlü olarak yardımcı olması biraz zor olduğu için Microsoft’un Uzaktan Yardım özelliği, BT personelinin izninizle yetkilendirilmesini, bilgilerinize erişmesini ve onlara daha kolay yardımcı olmasını sağlayacaktır.

Kimlik Avı Koruması

Microsoft, kimlik avı gibi yaygın saldırılara karşı koruma sağlamaya çalıştığını söylüyor. Şirket, Microsoft Defender SmartScreen için kullanıcıların güvenilmeyen bir web sitesine Microsoft hesabı kimlik bilgilerini girmek üzere olduğunu algılayan yeni bir sistem duyurdu. Bu koruma sistemi, kullanıcıların hangi web sitelerinin güvenli ve hangilerinin tehlikeli olduğunu anlamalarına yardımcı olur.

Dosya Gezgini’nde Değişiklikler

Microsoft, Windows 11’in Dosya Gezgini’ni yeniden tasarladı. Yeni Dosya Gezgini projesinde Windows 11, kullanıcıların en çok kullandığı uygulamaları veya dosyaları zamanında sunan akıllı bir ana sayfa oluşturacak.

Yeni Dosya Gezgini tasarımında ayrıca bir sekme sistemi de bulunacak. Bu, nihayet aynı pencerede birden fazla klasör sekmesi açabileceğiniz ve pencerelerle uğraşmanıza gerek olmadığı anlamına gelir. Sekme özelliği, insanların neredeyse Windows 7’den beri beklediği bir şeydi.

Yeni Toplantı Özellikleri

Microsoft, erişilebilirlik konusunda büyük adımlar atıyor. Şirket, Windows için, doğal olarak yapay zeka tarafından desteklenen, gürültülü bir ortamda toplantılara katılması gereken herkesin yanı sıra işitme engelli herkesle çalışacak canlı bir not alma sistemi geliştiriyor.

Microsoft, Windows 11’de video konferansı geliştirmek için çeşitli özellikler de sunmuştur. Çağrı Özellikleri, Microsoft’un yeni toplantı özellikleri olan bu “akıllı toplantıyı” getiriyor: ses odaklama, göz teması, otomatik çerçeveleme ve portre modu. Tüm bu özellikler, elbette yine yapay zeka ile kullanıcı deneyiminin kalitesini önemli ölçüde artıracaktır.

Windows 365

Yeni Windows 365 ile, Autopatch adlı yeni bir otomatik yama yönetimi hizmeti, Windows 11 çalıştıran bilgisayarların her zaman güncel olmasını sağlayacaktır. Bu yeni uygulama yönetimi özelliği, insanların uzaktan çalışmaya geçmesiyle giderek daha popüler hale gelen güvenli BYOD yüklemelerinin etkinleştirilmesine de yardımcı olacak.

Windows 365’e üç yeni özellik geliyor: Windows 365 Önyükleme, Windows 365 Anahtarı ve Windows 365 Çevrimdışı. Genel olarak, Windows 365 güncellemeleri, internet bağlantısı olmadan işlevselliği korurken kullanıcılara buluta daha kolay erişim sağlamak için tasarlanmıştır.

Windows 365 Önyükleme ile kullanıcılar, önemli bir hız artışıyla bilgisayarlarını doğrudan ana ekrandan bulutta başlatabilecekler. Windows 365 Çevrimdışı ise hayal edebileceğiniz çevrimdışı buluta erişmenizi sağlar. Windows 365 Anahtarı ile bir bulut bilgisayar ile fiziksel bir bilgisayar arasında geçiş yapabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir